МЗХ се поправи: Няма да купува 1000 трактора от Беларус

МЗХ се поправи: Няма да купува 1000 трактора от Беларус

В специално интервю за Фермер.БГ от кабинета на заместник министър на Мирослав Найденов направиха уточнението, че българското правителство няма да купува 1000 трактора от бившата съветска република Беларус.


На проведената днес среща са били обсъдени само междуправителствените взаимоотношения между двете страни и в този контескт Министерството на земеделието и храните е поело ангажимента да съдейства за осигуряване на вноса на трактори от Беларус на преференциални цени, които да бъдат продадени в България на фермери с по-слаба платежоспособност.


Самата продажба на тракторите МТЗ от Беларус ще се осъществява от посочен от завода дилър за България. Това означава, че тракторите няма да бъдат купувани от българската държава, а от фермерите на преференциални цени, които МЗХ се ангажира да договори.


Днес по-рано МЗХ публикува информация, която изтече по информационните агенции че правителството ще купи 1000 трактори за нуждите на малките и средни стопанства. След разговор с журналисти на Фермер.БГ се поправи.