Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

МЗХ трябва да получи възмездие заради слабата си работа, според фермери

  • 17.12.2009 09:11
  • 199
  • 0
МЗХ трябва да получи възмездие заради слабата си работа, според фермери

Животновъди от страната блокираха в края на миналата седмица на спирка "Джебел" за няколко минути пътя за Момчилград. Издигнаха плакати "МЗХ убийци на българския животновъд", "Проверки, съд и затвор за крадците от МЗХ", "ДАНС, прокуратура, съд, какво чакате господа ??? Действайте!!!". Развяха, националния трибагреник и знамето на Европейския съюз на овчарски геги, пише „Нов живот", цитиран от Дарик.

Втора година протестираме. Управляващите нехаят, занимават се с далавери, не обръщат никакво внимание на отрасъла. Удариха голям шамар на Родопите - 60-70 % от пасищата отпаднаха, за тях няма субсидии. Подписахме споразумение за премахване код 6, но не се изпълни. Една част взеха субсидии за пасища, а други не, никой не им обясни защо, каза председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов.

Той уточни, че този протест е към отиващото си правителство, защото има големи задължения към животновъдите. Министърът на земеделието Валери Цветанов имал големи нарушения. Ахмед Доган каза, че той е човекът в държавата, щом е така да ни плати и да си остане човека, изтъкна Бойко Синапов.

Протестиращите призоваваха ДАНС и прокуратурата да се самосезират и извършат пълна проверка на Министерството на земеделието и храните къде са отишли средствата за животновъдството. Искат възмездие, да видят виновните зад решетките. Ограбени сме, вкараха ни в тунел, от който няма излизане. Натрупахме много задължения за да спасим отрасъла, защото бяха некоректни, негодуваха фермерите.

В протеста се включиха също фермери от Старозагорско, Пловдивско и Хасковско. Няма пари за изхранване на животните, няма субсидии за млякото, изнемогваме, заяви Величко Камбуров от Симеоновград.

Коментари
sasho
на 15.09.2011 22:37:41
Как така единствената фирма със собствени структури? Ами Ири Трейд, Мегатрон, Агромашина? Само Рапид и Вантотрейд май работят с дилъри. И тези независими тестове в Небраска са толкова независими, че всяка фирма ги цитира! MF е сравнително добра марка, но дилъра е ужасен. Същото важи и за Златекс. Лично мнение.
милен
на 16.09.2011 08:17:14
нова марка в портфолиото на Фермер 2000 ??? - CASE ???[:stupid:] Не се притеснявайте, Димана ще мине като валяк през конкуренцията не само в Стара Загора[:hammer:][:hammer:][:hammer:][stars][:bravo:][:bravo:][:bravo:][:driver:][:driver:]
Емо
на 17.09.2011 19:44:02
Всички завиждате, заслужавате да имате силен конкурент в лицето на Фермер 2000 и г-жа Страхинова !!! А на по-заспалите от вас, нищо чудно да ви вземе някоя марка.[googd2][:king:][:success:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug