На БАТА АГРО 2021: НИК представя първия в България автономен трактор

На БАТА АГРО 2021: НИК представя първия в България автономен трактор

За първи път като посетители на БАТА АГРО 2021 ще имате възможността да видите на живо в България автономен трактор!

 

Машината е произведена в Европа и се движи напълно автономно в полетата, като може да извършва разнообразни земеделски операции. 

 

Притежава дистанционно управление и възможност за програмиране на дневни задачи. 
Представители на компанията производител ще бъдат на щанда на НИК и ще разкажат за автономните машини, които работят в различни части на Европа. 

 

Какво още ще откриете на щанда на компанията след 2 години отсъствие от пистата?

 

Новата агроуслуга SoilHealth

 

 

По време на БАТА АГРО дебютно ще се представи методологията за опазване на почвеното здраве - Soil Health. Екипът на НИК  работи в партньорство със създателя на тази методология -  професорът по почвени науки Харолд ван Ес (Университет Корнел, САЩ).  

 

Целта на съвместната работа е адаптиране на тази технология към българските условия.

 

Чрез SoilHealth земеделците намират отговор на важни за тяхната дейност въпроси като: кои използвани продукти и технологии, всъщност са от полза за рентабилността на производство; как да управляват и подобряват здравето на почвата и в какво да инвестират – краткосрочно и дългосрочно, ако искат да подобряват състоянието на полетата. 

 

 

Есенна и пролетна no-till сеялки Horizon Agriculture

 

Брандът Horizon Agriculture е в портфолиото на компанията от есента, но вече редица фермери го видяха в действие. 

 

Сега всички посетители на изложението ще могат да видят на живо есенната no-till сеялка модел DSX, с която може по време на сеитбата да се прилагат до 4 продукта с променлива норма, както и пролетния no-till модел с оборудване Precision Planting, с който тази пролет бяха засети над 10 демо полета. 

 

Самоходната пръскачка Apache, която е вече добре позната на фермерите у нас, също ще се появи за първи път по време на изложението БАТА АГРО и ще бъде част от експонатите на щанда на НИК. 

 

Традиционно НИК ще покаже цялата гама инвентари Kverneland решенията за прецизно земеделие на Trimble, софтуерните платформи за дигитален контрол и поливните системи Valley. 

 

 

Екипът на НИК Ви очаква на щанд F1-3 и с обещанието, че си заслужава да стигнете до края!