На семинар в Плевен фирма Оптиком представи новостите при Laverda, Monosem, JCB

На семинар в Плевен фирма Оптиком представи новостите при Laverda, Monosem, JCB

 

На 10 февруари в гр. Плевен се проведе семинар на фирма Оптиком под името „Да засеем, да ожънем и натоварим зърното". На него фирмата събра своите клиенти от Централна България и им презентира всички новости от продуктовата гама на своите основни марки машини - Laverda, Monosem, JCB.

 

Кратко представяне на Оптиком направи управителят на фирмата, г-н Веселин Генев. Той подчерта, че за фирмата този регион е от изключително значение и откакто преставителството работи, вече една година, са налице и първите добри резултати.

 

След встъпителните думи на г-н Генев, семинара премина към представяне на всички новости при комбайните Laverda от доц.инж. Неделчо Делчев. Не бе пропуснато да се запознаят фермерите с дългата история на Laverda, която прави тази марка уникална. Фермерите бяха единодушни, че презентираните нови серии М 400 ADVANCED и М 300 отговарят на всички техни изисквания за успешна жътва.

 

Г-н Емил Лупанов представи пред фермерите сеялките Monosem и всички новости при тези машини. От представянето стана ясно, че сеялките Monosem изискват минимална предсеитбена обработка, разполагат с електронен контрол на сеитбената норма и имат гаранция за равномерна покълняемост. Богата гама от модели - 6, 8 и 12 редови сеялки ги прави допълнително атрактивни за различните стопанства според големината на площите, които обработват.

 

С гамата телескопични товарачи и трактори на марката JCB запозна обстойно фермерите инж. Димитър Петров, сервизен и продуктов специалист в Оптиком. Новият телескопичен товарач Loadall 550-80, който е и най-големия, произвеждан от JCB досега и новите трактори Fastrac от серия 8000 впечатлиха най-много фермерите по време на представянето. Те останаха доволни и че ще могат да ползват от тази година и GPS сателитната система с името Live Link на JCB, която компанията пусна в началото на тази година.

 

В края на семинара г-н Веселин Генев запозна присъстващите със специалните условия за покупка на машини, които фирмата е изготвила за тях. Всички участници в семинара ще имат възможност да се възползват от изгодните предложения до края на месец март. Интересна е новината, че през цялата 2012 г. зърнокомбайните Laverda се предлагат с 3 годишна гаранция, а товарачите JCB с 2 години или 2000 моточаса.

 

Г-н Христо Русев, мениджър на представителството на фирма Оптиком за регион Плевен, сподели с нас от своя страна и добрата новина за клиентите на фирмата от този регион, а именно, че: Оптиком е закупила парцел в гр. Плевен, на главния път София - Русе, където до година и половина ще се появи и модерен търговски и сервизен център на фирмата.

 

Вечерта продължи с официална вечеря и шоу-програма, която повдигна настроението на всички гости. От Оптиком обещаха, че тези срещи ще станат традиция и ще се опитат да са максимално близо до своите клиенти.