На Винария 2008 ще има изобилие от механизация

На Винария 2008 ще има изобилие от механизация

За първи път след края на Програма САПАРД, по време на изложението за лозарство и винарство - ВИНАРИЯ 2008 ще има силно участие на фирми предлагащи специализирани лозарски машини и трактори. Засиленото участие се свързва с очаквания скорошен старт на Програмата за развитие на селските райони / ПРСР/, по която ще може да се закупува и техника за лозарството с от 50 до 65% европейско субсидиране.

На вниманието на големите винопроизводители, както и на средните и по-дребни лозари, ще бъдат представено специализирани трактори за лозови масиви, гроздокомбайни, машини за подостряне на лозарски колове, машини за опъване на лозарска тел, ямокопатели, вентилаторни и насочени пръскачки, фрези с автоматично-откланящи се секции, лозарски култиватори с торовнасяне и мн.др.

Международната изложба за лозарство и винарство ВИНАРИЯ, която ще се проведе от 26 до 29-и Март е включена в календара на Международната асоциация на изложбената индустрия – UFI от 1997 г. Най-престижният конкурс, на който се оценяват българските вина и спиртни напитки, са Националните дегустации, организирани от Националната лозаро-винарска камара по време на Фестивала на виното в рамките на ВИНАРИЯ.

Някои от фирмите, които ще представят лозарска техника по време на Винария 2008:
Агритрак АД, Агроин ООД, Агромашина-София ЕООД, Агроника Каров ООД, Адиг ЕООД, Би Ел Агро АД, Оптиком ООД, СД Петко и Иван Драганови, Римекс Агрохолдинг АД, САМЕ България ООД