Награда на Агритехника: Акустично устройство намалява шума в кабината

Още два продукта бяха отличени на конкурса за иновативни технологии, използвани в земеделската техника

Награда на Агритехника: Акустично устройство намалява шума в кабината

От тази година международното изложение Agritechnika в Хановер провежда нов конкурс – за компоненти и системи за селскостопанска техника. Чрез онлайн гласуване жури от инженери излъчи трите най-добри продукта от общо 20 номинирани.

 

Директно от Агритехника: Избраха най-добрите трактори за 2020 г.

 

В конкурса Systems & Components Engineers' Choice Trophy се търсеха компоненти или системи с иновативна или значително подобрена концепция, която да допринесе за развитието и производството на селскостопанска техника. 

 

Сред критериите за оценка бяха практическото значение на продукта за индустрията, рентабилността, ефектът върху околната среда и потреблението на енергия, подобренията по отношение на натоварването и безопасността.

 

Първият победител е компанията Frank Walz- und Schmiedetechnik за нейния продукт SafeKnives.

 

Дисковите ножове се използват в косачки за рязане на фураж. За бързо сменяне на ножа те често се пристягат към диска и по този начин лесно може да се превърнат в „снаряд“, ако затягащият болт се повреди. SafeKnives измерва силата на затягане на болтовете. Ако силата на притискане намалее, машината спира и предотвратява увреждане на хора или машини, обясняват специалистите.

 

Втора награда отнесе компанията recm GmbH за нейния ANCOR.

 

Това е иновативно акустично устройство, което намалява шума в кабината. То излъчва антизвуков сигнал, който подтиска смущаващите сигнали. Продуктът използва иновативна, лесна за употреба, ориентирана към машината технология. Предимство е също персонализираният и нюансиран дизайн, категорични са от журито.

 

Последният победител е блокът за непрекъснато променливо предаване на Bondioli & Pavesi.

 

Предлаганият CVT агрегат е компактно и мощно мехатронно устройство. То съчетава ефективността на механично предаване с пластичността на хидравликата, контролирана от електроника. Уредът може да се използва при тегличи и е подходящ за всички приложения, където скоростта на машината трябва да се приспособява непрекъснато към различни условия на работа.

Добави коментар