Най-изгодната технология за висококачествен силаж – Budissa Bag

Технологията на немския производител Budissa Bag е много достъпна и е подходяща както за големи стопанства, така и за малки и средни ферми

Най-изгодната технология за висококачествен силаж – Budissa Bag

Силажирането в полиетиленови чували е една от най-изгодните технологии. Тя е особено предпочитана, защото спестява средства от строителство на силажни ями. Освен това ситното раздробяване на масата тук осигурява много добро качество на силажирането и съответно по-добро уплътняване.

 

Топ марките на родните животновъди

 

Ако сте избрали този метод на консервиране на силаж, трябва да заложите на качествени машини, които да ви гарантират това добро раздробяване и натъпкване. Методът на немската фирма Budissa Bag гарантира именно това – равномерно ситно раздробяване, високо качество на пресоването и висока аеробна стабилност.

 

ТОП 7 предимства на силажиране с Budissa BAG:
1. Най-здравите полиетиленови чували – използват се най-висококачествени материали. Те са с три слоя – отвътре черни, а отвън бели и с висока UV стабилизация, гарантираща съхранение 24 месеца;
2. Budissa Bag разработват най-прецизната технология на пълнещите машини;
3. Напълно елиминиране на замърсяването от машините за утъпкване на силажа или други външни фактори;
4. Гъвкав избор на зоната за съхранение в зависимост от експлоатационните изисквания;
5. Минимални разходи за инвестиции, ниски оперативни разходи;
6. Без никакви загуби на съхранения продукт;
7. Незабавно и херметично запечатване на продукцията.

 

Българските фермери, закупили машини за пълнене на ръкави BUDISSA BAG, отчитат следните основни ползи: икономия на разходи, отлично качество на силажа с много добри ферментационни показатели и отлично порциониране.

 

Налице е икономия на работна ръка, тъй като е необходим само един човек за обслужване на пълнещата машината. След пълненето чувалите се затварят незабавно херметически. Спестява се и от машини за уплътняване на силажа при съхранението в ями, както и от инвестиции по изграждането им и консумативи за покриване и др.

 

 

Силажирането с Budissa BAG е много бързо и без никакви загуби – няма отпаднали количества и развален силаж. 

 

„Благодарение на качествените полиетиленови ръкави и техника за силажиране на Будиса Баг, както и доброто сътрудничество с фирма Агритоп, вече пета година нямаме проблеми със силажирането или некачествен силаж за захранване на инсталациите”, споделиха от Еллон ЕООД, които консервират силажа за двете си биогаз инсталации с две машини Budissa Bag RT 8000.

 

Технологията Budissa Bag е подходяща и за съхранение на влажно и сухо зърно, бирена каша, сенаж, царевица, торове и други насипни продукти.

 

„Категорично мога да кажа, че силажирането по този уникален начин е без никакви загуби, а и качеството на силажа е отлично. Изпращахме силаж за изследване на качествата му в немска лаборатория, резултатът ни е почти равен с най-добрия за Германия”, казват от биокравеферма за млечни крави, която си осигурява силажа за изхранване на животните с машини Budissa Bag Farm Bagger RT 5000.

 

До края на месец април може да се възползвате от специалните промоционални оферти за машини за силаж и зърно.

 

Повече информация може да получите от Агритоп ЕООД на www.agritop.bg и телефон 02/971 26 20.