Немската организация на производителите на земеделска техника идва за БАТА Агро

Немската организация на производителите на земеделска техника идва за БАТА Агро

Представители на най-голямата немска организация на производителите на земеделска техника VDMA пристигат в България за участие в гръгла маса в рамките на Второто издание на най-голямото специализирано международно изложение за земеделска техника БАТА Агро, което ще се проведе в Стара Загора в дните от 10 до 14 Май 2011 г. 

Организатор на събитието е Българската асоциация на търговците на агротехника, която за втора година събира целия сектор на едно място за да може фермерите да сверят часовиниците си с най-новите технологични решения, които се появяват на пазара.

Международният форум е уникален за страната ни, с тест драйв и демонстрации на техниката в работен режим. Изложението е съпътствано от делова програма, фокусирана върху актуалната проблематика в земеделския сектор и е оценено като изключително адекватено и отговарящо на потребностите на земеделските производители. Някои машини като концепции ще имат първата си европейска премиера точно тамо, а общото усещане от посещението е, че на изложението се излагат машини, които ще променят  българското земеделие.

Изложението вече са радва на засилен интерес от страна участниците, тъй като изложителите ще бъде многократно повече, отколкото в първото издание.


Тъй като само за 5 дни изложението привлича фермери от цялата страна, в него този път ще участват много фирми, предлагащи семена, препарати за растителна защита и посадъчен материал.

Повишен интерес се наблюдава и от страна на банковите институции, които предлагат гъвкави лизингови схеми в услуги. Заявки за участие са направили и вносителите и търговците дори на леки автомобили.

В услуга на земеделските производители, които ще посетят изложението, теренът за демонстрации ще бъде разширен, така че да се наблюдава земеделската техника в работен режим при най-добри условия. Организаторите влагат усилия и в още по-добра организация на терена, обособени места за почивка, повече хранителни зони и увеличаване на местата за паркиране.