Ненадминато представяне на наградения RoGator

Ненадминато представяне на наградения RoGator

Дни след излизането си на пазара новият модел RoGator 1084C на Challenger спечели престижния сребърен медал на московската изложба “Агро-салон”. Награденият нов модел е конструиран и изработен специално, за да осигури максимална ефективност и да помогне на едрите фермери и контрактори да се възползват в пълна степен от всяка отворила се възможност – течна или твърда.
 
Двигател - връх на технологията
Шестцилиндровият двигател от последно поколение Caterpillar C7 с обем 7,2 литра осигурява на RoGator 1084C повече от номинално гарантираните 275 к.с. мощност. Той предлага и 8% “излишък на мощност” до 299 к.с., когато тази добавка е най-желана. Инженерите на Challenger разработиха двигател с параметри на мощността и въртящия момент, специално предназначени за максимална ефективност при конкретен вид дейност. Въртящият момент от 42%, достигащ до изумителните 1324 Nm при 1400 об./мин., предлага смайваща ефективност в трудни условия. Двигателят отговаря на стриктните изисквания за емисия Tier IIIA и е одобрен за работа при използване на биодизел B30 (EN14214).
 
Трансмисия “Cross-drive”
С въвеждането преди няколко години на иновационната система “cross-drive” инженерите - създатели на RoGator установиха отраслов стандарт за хидростатичен двигател за самоходни машини с производствено предназначение.
Мощността се прехвърля от работещи в тандем хидростатични помпи Bosch Rexroth, които задействат радиално-бутални мотори Sampo, монтирани директно на колелата. Тази “cross-drive” система използва две напълно отделни хидравлични задвижващи линии, които захранват моторите на противостоящите си предни и задни колела.
Системата осигурява по-равномерно разпределение на мощността и предполага, че ако едното колело забуксува при тежки условия на терена, другите ще продължат да се въртят, което подобрява както тягата, така и работата като цяло.

Пълно управление от Falcon VT
Новият терминал Falcon VT е стандартен за RoGator1084C и осигурява управление с променливи параметри на до седем продукта. Никоя друга система на пазара не предлага такова ниво на гъвкавост и управление.

Най-добрата самоходна пръскачка
За течни приложения машината е оборудвана с резервоар с обем 4088 литра, резервоар за 418 литра чиста вода и възможност за разклащане и изплакване по цялата дължина с цел бързо и ефикасно почистване. Машината може да бъде съоръжена с 30- или 36 метрово рамо с интервал по избор за подреждане на дюзите. Конструирано за приложения с екстремно натоварване, рамото е монтирано на шарнир с централно окачване, а 36-метровото рамо е с допълнително укрепена централна секция. Това, заедно с вертикалното окачване, поддържа рамото хоризонтално и стабилно при запазване на нужната височина. Центробежната помпа Hypro 9306 осигурява максимален дебит от 696 л/мин. в зависимост типа на рамото и от интервала между дюзите.

Работа с течен или твърд материал

С цел оптимално използване на инвестицията RoGator 1084C може бързо да бъде преобразуван за работа с твърда или течна тор с помощта на дисковия разпръсквач New Leader L3020.