NEW HOLLAND CR ожъна 439,73 тона соя само за 8 часа

NEW HOLLAND CR ожъна 439,73 тона соя само за 8 часа

· CR8.90постави нов световен рекорд за висока производителност и ефективност при жътвата на соя

 

· На сектор 10 на БАТА Агро ще можете да видите част от семейството на световните рекордьори CR, благодарение на официалния вносител ИНТЕРАГРИ България

 

Първите сред комбайните NEW HOLLAND CR още веднъж доказаха лидерската си позиция. Този път в светлините на прожекторите дори не е флагманът на серията CR10.90, а моделът с мощност 517 к.с. – CR 8.90. При изпитание през април той ожъна внушителните 439,73 тона соя само за 8 часа, в Байа, Бразилия. Постижението е удостоверено от официалната независима организация за провеждан на тестове и изпитания RankBrasil.

 

Новите Т6 на NEW HOLLAND впечатляват с мощност, ефективност и икономичност

 

„С поставянето на световен рекорд при соята, с прибирането на близо 440 тона соя за 8 часа, CR8.90 показа, че следва стъпките наCR10.90, световен рекордьор при пшеницата от 2014 год.“, коментира Ларс Сьоренсен, Директор на отдел Продуктов Мениджмънт Прибираща Техника. „CR8.90 показа внушителния си капацитет в условия на изключително висок среден добив от 4 886 килограма от хектар. Доста над средната норма за Бразилия от 3 600 кг. Рекордите поставени от двата модела демонстрират ненадмината производителност на серията световни рекордьори CR.“. У нас, те се предлагат единствено от официалния вносител, фирма ИНТЕРАГРИ България, а модел от серията можете да видите и на предстоящото издание на БАТА Агро от 16-ти до 19-ти май.

 

CR8.90 “ожъна”световният рекорд, прибирайки близо 440 тона соя за 8 часа

 

Деня на рекорда започва с 20 мм дъжд в 05:00 часа сутринта, което води до по-висока влажност. Температурата е в диапазона 25-28 градуса. Жътвата започва в 10:30 и приключва в 18:30. За това време изумителната машина на NEW HOLLAND успява да ожъне около 90 хектара. Средният капацитет на CR8.90 по време на поставянето на рекорда е 54,97 тона/час при среден добив 4,88 тона/хектар и средна влажност на зърното 17%. Рекордното представяне е записано при разход от едва 1,84 литра гориво за тон ожъната соя.

 

Цялото изпитание е отблизо следено, контролирано и удостоверено от официалната независима организация за провеждан на тестове и изпитания RankBrasil.

 

 

CR, комбайнитесветовни рекордьори

 

НевероятниятCR8.90 следва стъпките на флагмана на серията CR10.90, който преди три години доказа, че е най-производителният зърнокомбайн в света. Тогава той събра всички погледи, като успя да ожъне близо 800 тона пшеница само за осем часа - световен Гинес рекорд, ненадминат и до днес. Като с това постижение, около шестият час от жътвата, моделът подобри досегашният световен рекорд, поставен от неговия двуроторен предшественикNEW HOLLAND CR9090.

 

Комбайните от серията CR безпроблемно постигат тези отличителни резултати, благодарение на редицата иновации от NEW HOLLAND вложени в тях, като патентованата двуроторна технология Twin Rotor™, мощните и ефективни двигатели FPT, доказаното автоматичното управление с IntelliSteer®, което позволява на операторите да работят безпроблемно и през нощта, технологията Twin Rotor Plus, която повишава капацитета на комбайна в условия на висока влажност с до 10% и уникалният DFR™ (динамичен камъкоуловител), който подобрява притока на зърното в роторите и намалява риска от повреждането им. Ето и как работят някои от тези уникални за NEW HOLLAND системи.

 

 

119% по-малко начупване на зърното

 

Независимо изпитание проведено от лидерите в тестването на земеделска техника – DLG, Германия, показва, че роторните комбайни постигат до 119% по-малко начупване на зърното в сравнение с машини използващи хибридната технология. Единственият патент за производство на двуроторни комбайни е собственост на NEW HOLLAND, раздработили Twin Rotor™ технологията в началото на 70-те години на миналия век. В днешни дни тя се влага в комбайните CR и е перфектно синхронизирана с всички останали системи и инженерни решения, за да гарантира оптималното качество на зърното и сламата.

 

10% по-ниски разходи за гориво

 

Често най-правилните решения са най-простите. Серията CR спестява средства на земеделските производители по много начини. Един от тях е намаленият разход на гориво. Опростената линия, по която преминава ожънатата маса изисква по-малко енергия, а от там и с до 10% по-малко гориво, за да се задвижва и работи по възможно най-ефективния начин. Освен това благодарение на нея се намалява контакта с метала, загубите и технологичното време нужно за фиксиране на проблеми възникнали от честата смяна на скоростта и посоката на движение на масата в очистващия трак.

 

Комбайните на NEW HOLLAND са високо ефективни и изключително рентабилни. Инвестицията в покупката им се изплаща от подобрената производителност, намалените до минимум загуби и оптимизираните разходи. Потвърждават го не само сухите статистики, но и практическият опит на фермерите, включително и у нас. Така че, ако сте готови за рекордни резултати във вашето стопанство, вземете на работа рекордьор с опит – комбайн от серията NEW HOLLAND CR.

 

Повече информация можете да получите от официалния вносител на NEW HOLLAND за България, фирма ИНТЕРАГРИ на БАТА Агро, сектор 10, от 16-ти до 19-ти май или във всички търговско-сервизни бази на фирмата в страната. 

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар