New Holland грабна сребърен медал за иновации на изложението СИМА 2011 в Париж

New Holland грабна сребърен медал за иновации на изложението СИМА 2011 в Париж

New Holland грабна сребърен медал за иновации на изложението за селскостопанска техника в Париж - СИМА 2011. Престижното отличие е за системата Crop ID, разработена от New Holland за квадрантните сламопреси от серия BB9000.

 

Иновативната система позволява компютърно да се съхранява информация за всяка отделна бала в реално време. Системата е напълно интегрирана с уредите за прецизно земеделие, като в същото време позволява лесно и точно следене на наличностите от бали.

 

Приложената от New Holland иновативна технология при прибирането на големи паралелепипедни бали ще позволи на фермерите да идентифицират всяка отделна бала, благодарение на високотехнологината система за проследяване, като по този начин ще увеличат точността и производителността при балирането в стопанствата.

 

Докато балата преминава през камерата на сламопресата, след като се завърже вторият възел, се поставя празен радио-честотен идентифициращ маркер. Когато балата излезе от камерата и премине по улея, записаната прецизна информация от процесора на системата Crop ID се предава към маркера посредством антена, поставена в края на горната част на камерата на балировачката.

 

 

Системата Crop ID записва информацията за средна влажност на цялата бала, заедно с най-високата стойност за текущо прибираните бали. С помощта на GPS се записва и местонахождението на балата, нейното тегло, печат с датата и времето, когато е направена, нейната влажност, а също и кода на полето за целите на отчетността.

 

С въвеждането на иновативната технология, ще отпадне прилаганото досега маркиране на балите с боя. Също така, фермерите лесно ще могат да изчислят масата на голямо количество бали, както и да имат информация за тяхното качество.

 

За да е сигурно, че за всяка ситуация са подбрани най-точно нужните бали, маркерите на системата Crop ID могат бързо и лесно да бъдат разчетени с помощта на скенер, управляван с радио-честота, Той може да бъде монтиран както на телескопичен товарач, така и да се ползва ръчно.

 

Журито на СИМА 2011 бе силно впечатлено от количеството информация, което събира новата система Crop ID на New Holland. Г-н Боб Хатц, от отдел "Сено, фуражи и Култури" заяви : "Тази революционна система дава възможност изборът на отделни бали да гарантира оптимално качество на храненето при селскостопанските животни и конете, увеличавайки печалбата и продуктивността. Системата също така позволява точно проследяване на наличностите и изпращането на точна информация за тези прецизни товари пред митническите власти. Освен това фермерите могат да дават качествена информация към купувачите на бали."

 

 

В България системата ще бъде представена в началото на лятото от официалния вносител на New Holland за България - Ванторейд Ауто

 

 

© 2011 tractor.bg