New Holland получи сребърен медал на Агритехника 2011 за въвеждането на Smart Key

New Holland получи сребърен медал на Агритехника 2011 за въвеждането на Smart Key

Производителят на трактори, комбайни и селскостопанска техника New Holland, който е част от концерна CNH, получи сребърен медал за иновации по време на изложението Агритехника 2011.

 

Наградата е за въвеждането на системата „Smart Key" - интелигентен електронен ключ, който като логика на работа прилича на безконтактните ключове при новите модели автомобили, но притежава и повече „умни" функции.

 

При новия Smart Key ключ, към конвенционалния универсален ключ е прибавен RFID чип, познат в електронните технологии за сигурност като първият вид чипове, имплантирани в хора. Чипът, който в случая е в ключа на машината, работи чрез радио-честотна идентификация. RFID - чипът освен , че предава, то също съхранява и пренася данни, които могат да бъдат прочетени по-късно чрез специален скенер.


Новия безконтактен ключ на New Holland позволява оператора в земеделското стопанство да използва само конкретни машини, за които е оторизиран. Благодарения на Smart Key иновацията, един тракторист може само с един ключ да работи с редица различни машини, които са му поверени.

 

Чипът в умния безконтактен ключ, позволява да се съхраняват бази данни за времето, позицията, продължителността, последователността и др. данни за използването на машините, които впоследствие лесно могат да бъдат изнесени към работната документация на фирмата.

 

Повече за новата система "Smart Key"можете да получите от официалния вносител на New Holland за България - Ванто Трейд Ауто АД.

 

New Holland Smart Key

 

 

текст : Трактор.БГ

© 2011 tractor.bg - Позоваването на Трактор.БГ е задължително!