New Hollаnd ще въведе селективна каталитична редукция при тракторите над 100 к.с

New Hollаnd ще въведе селективна каталитична редукция при тракторите над 100 к.с

New Hollаnd ще въведе използването на селективна каталитична редукция (SCR) при всичките си трактори с мощност над 100 к.с, за да отговори на екоизискванията за вредни газове – Tier 4A. Същевременно тракторите под 100 к.с. ще използват CERG системата за охлаждаща циркулация на изгорените газове.

Новите регулации ще влязат в сила от 2011 год. и ще се отнасят за двигателите с мощност над 174 к.с.

AGCO е първият производител на трактори, който внедри системата SCR при тракторите от серията Massey Ferguson 8690.

Технологията по никакъв начин не влияе отрицателно върху мощността или въртящия момент на трактора, категорични са производителите. Това позволява двигателят да се конфигурира така, че да работи при максималния си капацитет.

Каталитичният редуктор вкарва азотния оксид в изгорелите газове чрез смесване на карбамид и вода, като по този начин преобразува окисите във вода и азот.

Смесването на карбамида се прави в допълнителен резервоар, който операторът може да презарежда като резервоарю за гориво. Новата добавка ще е налична при търговците на New Holland, но може да се съхранява и в самите стопанства.

New Hollаnd ще започне използването на SCR от 2011 год. От компанията заявяват, че системата ще покрива и част от Tier 4B екоизискванията, които ще влязат в сила от 2014 год.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!