НИК изненада земеделци с комплексни решения и много изненади на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)

НИК изненада земеделци с комплексни решения и много изненади на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)
НИК затвърди лидерските си позиции на изложението за селскостопанска техника БАТА АГРО Есен 2016 г. Портфолиото на компанията включва широко разнообразие от продукти за GPS навигиране на селскостопанска техника, както и цялостни решения за организацията на едно стопанството. 
 
 
Акцент на щанда на НИК бе затвърдилият се вече на пазара дисплей ТМX-2050 от Trimble, който осигурява редица предимства и възможности на всеки един земеделец. За него ни разказа Тодор Шишков, маркетинг мениджър в НИК:
 
„Най-новият дисплей TMX-2050 дава възможност за интегриране на данните за почвено картиране, където директно могат да бъдат вкарани в новия дисплей, при което нашите клиенти могат да контролират прецизно ресурсите, които влагат.“
 
 
Благодарение на вградения AppCentral, дисплеят може да бъде използван и като мултифункционално устройство, на което земеделците да работят с мобилните приложения, разработени от НИК, които дават връзка със софтуерните и други продукти на компанията. Такъв е например земеделският софтуер TechnoFarm, програмата за сателитно заснемане GeoSCAN, пакетът от услуги по почвено картиране и анализ AgroBalance и обновената система за следене на машини FarmTrack. 
 
Какво ново представя НИК на БАТА Агро Есен?
 
„В рамките на есенното издание на БАТА, НИК предстои да анонсира и обновената си услуга за следене на машини и гориво Farmtrack. Друга новост, която предвиждаме да въведем е мобилното приложение за AgroBalance, чрез което нашите клиенти ще могат да получават много по-бързо и улеснено резултати от своите почвени анализи.“
 
Обновената услуга за следене на машини и гориво Farmtrack предизвика голям интерес сред земеделците, посетили изложението.  С нея се следи в реално време състоянието на автопарка, като освен информация за локацията на машините, Вие получавате и данни за нивото на горивото и моментния разход, извършената работа във всяко един блок, както и много друга информация. С помощта на мобилното приложение FarmTrack може да наблюдавате автопарка си от всяко едно устройство и по всяко време, за да сте в крак с работния процес в стопанството, дори и когато сте далеч от него. На изложението бе представен и новия облик на програмата за сателитен мониторинг GeoSCAN за сезон 2016/2017, чиито първи снимки ще бъде през Ноември тази година. В новия сезон на GeoSCAN освен обновен облик земеделците ще открият и нови функционалности, които да улеснят тяхното ежедневие.
 
 
Освен нови технологии на земеделието са нужни и хора, които да работят с тях. Именно заради това, НИК планират изграждането на специализирана база за GPS оборудване и технологии за прецизно земеделие, която ще може да се използва като обучителен център за механизатори и собственици на земеделски стопанства още тази зима.  
 
За есенно-зимния сезон НИК планира да открие първата по рода си в България обучителна академия за механизатори на нашите клиенти, по време на която всеки един от гостите, които ще ни посетят, ще имат възможност да се запознаят с пълната функционалност на оборудването, което предоставяме, както и най-добрия начин по който те биха могли да го използват в течения на сезона, което ще гарантира безпроблемната му експлоатация и чудесен резултат в течение на годината. 
 
 
Повече информация относно технологиите на Trimble, както и услугите FarmTrack и GeoSCAN, може да получите от НИК на телефон 02/97 44 333 и www.nik.bg

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!