НИК показа решения за прецизно земеделие на БАТА АГРО 2018

Множество земеделски производители бяха привлечени от най-здравият дисплей на Trimble, новият GFX-750

НИК показа решения за прецизно земеделие на БАТА АГРО 2018
Лидерът в областта на прецизното земеделие - НИК и тази година взе участие в международното селскостопанско изложение БАТА АГРО. Екипът на НИК традиционно представи решения за прецизна сеитба, напояване и технологии за по-ефективно управление на процесите в земеделските стопанства. 
 
 
Множество земеделски производители бяха привлечени от най-здравият дисплей на Trimble, новият GFX-750.
 
“Тук сме на БАТА АГРО 2018 и сме, за да представим най-новия продукт на Trimble GFX 750, който беше промотиран миналата година на Агритехника. След успешно приключената пролетна кампания обратната връзка от нашите клиенти, които са го използвали е, че той е изключително лесен за използване, здрав, прецизен, лесно може да бъде преместван от една машина на друга, ISOBUS комуникацията позволява използването му при много и различни инвентари”, разказа Радостин Василев, продуктов специалист на Trimble в НИК.
 
 
Освен заради съвместимостта с различни марки трактори, Trimble GFX-750 е предпочитан от фермерите и заради своя компактен размер интуитивен интерфейс и базираната на Android операционна система.
 
 
Сред акцентите на щанда на компанията бяха и пръскачките на френския производител Berthoud, както и поливните системи на световния лидер при системите за напояване - Valley.
 
„Самоходната пръскачка Berthoud Raptor е сред трите най-продавани самоходни машини в България за 2017 г., наравно с John Deere. Фермерите ни се довериха заради нейната надеждност на пръскане, стабилността на щангата, изключителната здравина на помпата, автоматичния контрол на секциите. Ние от своя страна им благодарихме, подарявайки им мобилно приложение, чрез което те могат освен да следят местоположението на машината, горивото в резервоара, но също така и пръскащите механизми, скоростта на работа, нормата, с която изпълняват своите мероприятия“, обясни Георги Георгиев, регионален мениджър продажби Западна България в компанията.
 
 
От богата гама високотехнологични машини на Berthoud, НИК предлага още прикачна пръскачката Berthoud Tracker и навесен модел Berthoud Elyte. Сред най-новите продукти в портфолиото на компанията са и апликаторите за внасяне на течен тор на италианския производител Startec, които набират все по-голяма популярност, споделя Георги Георгиев от НИК.
 
 
Откакто през 2013 г. екипът на НИК представи на  българския пазар американските пивотни поливни системи Valley, фокусът на българските фермери постепенно започна да се измества към поливното земеделие. През 2017 г., компанията стана и официален вносител на италианските тръбно-ролкови дъждовални системи Casella. За по-малко от година марката стана една от предпочитаните марки макари у нас.
 
„Тук може да видите мотопомпи и генератори на водещи италиански производители, благодарение на които ние можем да увеличим решенията, които предлагаме на нашите клиенти в България за поливно земеделие“, добави Георгиев.
 
 
Мисията на НИК за развиване и модернизиране на поливното земеделие у нас продължава.
 
„Тази година сме в процес на изграждане на още няколко мащабни проекта с пивотните системи на Valley. Всички пивоти, които ще инсталираме ще са с най-новия панел ICON, който дава възможност за дистанционен контрол за поливане, с мобилно приложение, както и променливо поливане в конкретните области на полето. Технологията VRI представлява поливане с различна норма, в различните зони на блока, в зависимост от почвата и наклоните на терена“, каза още регионалният мениджър в НИК.
 
Земеделските машини са един от основните активи във всяко едно стопанство, като разходите за тяхната поддръжка и експлоатация не са никак малки. С цел оптимизиране на тези разходи от НИК предлагат на земеделските производители модерна система за проследяване на ежедневните дейности на всяка машина, която освен това улеснява администрирането на автопарка в стопанствата в частност пътни листа и отчетност на лични и служебни километри. 
 
„FarmTrack се доказа като верен помощник на нашите клиенти за контрол върху техните стопанства. От тази година даваме възможността и за контрол на колонките, като фермерите могат да получават SMS известяване при всяко едно зареждане на гориво. Друга новост при FarmTrack е видео наблюдението в реално време, което дава възможността на нашите клиенти да осъществяват контрол върху дейността на техните служители, както и правилната обработка на техните полета“, разясни Георги Георгиев.
 
 
Грижата за растенията също е важна за постигането на оптимален добив. За тази задача полезен помощник на всеки стопанин и агроном е GeoSCAN.
 
„Премиерно представяме най-новата услуга от GeoSCAN – метеорологична станция GeoSCAN ON SITE. Станцията предоставя възможност за визуализация на данните в платформата GeoSCAN, съхранява исторически и текущи данни за основните параметри. Освен това в софтуера може да се наблюдава седем дневна основна прогноза за времето, интервали за пръскане, сеитба, агрограми, фенологичен календар и натрупани ефективни температурни суми“, разказа Татяна Цацева, продуктов мениджър TechnoFarm в НИК.
Иновации има и при земеделския софтуер TechnoFarm, в чиято практичност се увериха фермерите, разчитали на него при очертаването на площите си през тази кампания.
 
 
„На БАТА АГРО представяме TechnoFarm Connect – устройство за безжичен трансфер на данни. Устройството позволява информацията да бъде прехвърлена без фермерите да са физически при машините си, позволява трансфер на данни във всяко време на денонощието и в реално време“, добави Цацева.
 
Разбира се, за да бъде приложима една иновация, тя трябва да бъде разбираема. А новите технологии понякога изискват допълнителни знания и умения. Именно поради тази причина НИК откри в края на миналата година обучителния център НИК Academy. 
 
 
„В края на миналата година НИК Academy отвори врати, където до пролетния сезон минаха над 250 човека. Темите, които застъпваме в академията са прецизно земеделие с Trimble, успешни практики при торене и внедряване на нови технологии при пръскане. След жътвената кампания продължаваме с обученията, като темите ще бъдат актуални за сезона и практиките в стопанствата“, категоричен е Радостин Василев.
 
Обученията в NIK Academy помагат на земеделските производители да използват 100% от потенциала и възможностите на своето оборудване и машини!
 
Повече информация за продуктите, технологиите и услугите на НИК, може да получите на телефон 02/97 44 333 и на www.nik.bg

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар