НИК стана официален вносител на Müller-Elektronik

Компанията е ексклузивният представител за България и Румъния

НИК стана официален вносител на Müller-Elektronik
НИК е новият официален вносител на Müller-Elektronik. След като през 2017 г. лидерът в технологиите за прецизно земеделие Trimble придоби немската компания, от месец септември 2018 г., Müller-Elektronik вече е част от продуктовата листа на българската фирма. 
 
 
Навигационните системи вече се предлагат на пазара от НИК, а на 10 септември се проведе и първото общо обучение на специалистите от българската компания в сградата на НИК Academy в село Изгрев, общ. Венец.
 
„Müller-Elektronik вече от една година е част от групата на Trimble. Ползите от това партньорство са много. България е важен пазар за нас. Основно тук продаваме нашите навигационни системи TRACK-Guide II и TRACK-Guide III. Интересно е, че българските фермери обикновено избират да започнат с паралелна навигационна система като нашата TRACK-Guide II. Хубавото е, че тя може да бъде надградена, така че да задоволи напълно нуждите и желанията на фермерите. Както в повечето европейски страни и в България виждаме положителната тенденция затова, че фермерите залагат все повече на прецизното земеделие. Това е една от причините, заради които избрахме и НИК за наш нов партньор в България“, каза за Трактор.БГ Хайнер Гротенхофер, търговски представител на Müller Elektronik за Германия.
 
 
Именно добрата синергия от умения и знания за българския пазар на НИК и техническите решения, които Müller-Elektronik предлага, гарантират едно обещаващо партньорство с все по-пълни решения за прецизно земеделие и по-лесно управление на инвентари. За да бъдат обаче тези решения ефективни, те трябва да бъдат прилагани правилно.
 
„Разбира се, обучението е много важна част от бизнеса на НИК. Неслучайно НИК Academy, която беше открита в края на миналата година, работи с пълна пара и този сезон. Не само за нас, но и за нашите клиенти сме предвидили серия от обучения. Това, за което сме се събрали днес тук е ние самите да научим повече за продуктите, за да бъдем максимално компетентни и подготвени по отношение на тях“, обясни Тодор Шишков, търговски директор на НИК.
 
 
От НИК са сигурни, че с обединението на двете компании земеделието ще придобие изцяло нова визия. Вече над 10 години НИК предлага технологиите за прецизно земеделие на компанията Trimble - известна с първия Android базиран дисплей за навигация за земеделски машини, който днес е един от най-предпочитаните дисплеи и с най-много функционалности. Müller-Elektronik от своя страна е немска семейна компания с дългогодишни традиции в областта на оборудването за управление и контрол на земеделските обработки. Компанията има голям принос в развитието на технологията ISOBUS, който осигурява комуникацията на различни машини и инвентари от едно устройство, без значение от производителя. 
 
„С това партньорство очакваме да дадем едно още по-пълно и завършено решение за имплементиране на прецизно земеделие в българските стопанства. Müller до този момент бяха известни с решенията си за управление на различни контроли – пръскачки, торачки и различни други решения. Имайки дисплеите на Trimble и решенията на Müller по много по-улеснен начин и много по-пълен контрол може да реализираме върху всеки един от тези инвентари и операции на полето“, добави Шишков.
 
 
Очаква се новото сътрудничество да позволи разработването на иновативни решения, давайки  възможност на фермерите да интегрират и използват разнообразни хардуерни и софтуерни продукти.
 
„От една страна клиентската база на НИК очакваме да нарастне, тъй като всички настоящи клиенти на Müller стават част от и семейството на НИК. Това, което е важно да кажа тук е, че за напред ние полагаме ангажимент по отношение на сервизиране, решения на казуси на дисплеите и въобще решенията, които са продавани от Müller до този момент на пазара“, смята експертът от НИК.
 
От своя страна пък Müller-Elektronik обещават много нови прецизни решения и за в бъдеще.
 
 
„В следващите години фермерите могат да очакват нови дисплеи, както и нови добавки за TRACK-Guide III навигационните системи, като секционен контрол, почвени профили и други прецизни решения, които са и основният фокус на НИК. В партньорство с тях можем да помогнем на фермерите от България и Румъния да израснат в прецизното земеделие. Освен това планираме и обучения за екипа на компанията. По този начин екипът на НИК ще успее да се запознае със спецификите и характера на нашите системи. Убеден съм, че компанията ще се превърне в нашия най-силен партньор и най-добър дилър в цяла Европа“, заключи от своя страна Гротенхофер.
 
Няма второ мнение за това, че предстои революция в прецизното земеделие. Неуспорим е фактът, че комбинацията между технологиите на Trimble и ISOBUS решенията на Müller-Elektronik ще създадат възможност за технологична промяна в бранша, така че земеделците ще могат изцяло да интегрират системите за прецизно земеделие в стопанствата си.
 
Повече информация за технологиите на Trimble и Müller-Elektronik, може да получите от НИК на телефон 02/97 44 333 и на www.nik.bg
 

 

© 2018 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар