НИК започна възраждането на поливното земеделие в България

НИК започна възраждането на поливното земеделие в България
НИК направи силно представяне на най-голямото селскостопанско изложение БАТА Агро 2017 г., като представи новостите в поливното земеделие и зарадва клиентите си с нов бранд в своето портфолио.
 
През 2013 г. НИК презентира най-новото си направление, като представи американските пивотни поливни системи Valley за първи път. Днес компанията е добре позната със своите решения за прецизно земеделие и напояване.
 
 
„През 2016 г. НИК започна изграждането на най-големия напоителен проект на Балканите. Стартирането започна с оразмеряване на полетата с цел максимална покривност на поливните системи от Valley, както и тръбно-ролковите макари“, обясни Цветан Цветанов, директор Бизнес развитие в НИК. 
 
 
Проектът включва изграждане на 12 пивотни системи Valley и проектиране на помпена станция с максимален дебит 320 литра в секунда. Изграждането на поливните системи бе завършено за 23 работни дни от сервизен екип на НИК.  
 
„Към проектната дейност се включва проектиране на хидравлична тръбна мрежа, в рамките на 25 км, които ще захранват тези 12 пивотни системи и 10 тръбно-ролови машини за дъждуване. Проектирането отне около 1 месец. Пивотните системи са проектирани да подават поливна норма 30 куб. м/дка, които да могат да бъдат подадени в рамките на 5 дни за цялата покривна площ.“, допълни Лилия Казанджиева, продуктов мениджър напоителни съоръжения в НИК.
 
 
Компанията винаги се стреми да предложи най-правилното и ефективно решение в зависимост от спецификите на съответното стопанство. От този месец НИК вече е и официалният вносител на Casella. Марката е добре позната със своите иновации в сектора, притежаваща множество патенти, които подхождат изключително на ДНК-то на НИК.
 
„Едно от основните предимства на Casella освен иновативните продукти е и срока на доставка, защото всички знаем, че понякога е много важно да реагираме на време. Заедно с нашите нови партньори от Casella може да предложим 2-седмична доставка на оборудване, конфигурирано според нуждите на конкретните парцели. Това е изключително важно от една страна. А от друга е необходимо да подчертаем, че известни със своите технологични решения Casella могат да предложат и машини, които   да са изключително конкурентни като конфигурация и цена спрямо всички останали. Високото качество на тяхното оборудване ги е превърнало в нарицателно в Северна Италия, където на тръбно-ролковите машини просто казват Casella“, каза Иво Куманов, управител на НИК.
 
 
На въпроса кое е по-доброто решение – пивотна система Valley или тръбно-ролкова система Casella, специалистите от НИК споделят, че и двете са подходящи, като изборът зависи от формата и размера на парцела. И двата типа системи намират своето приложение, а за компанията е важно да има пълното портфолио от продукти, за да предложи най-доброто решение на всеки един фермер.
 
 
„За нас е важно, че и двете компании са лидери в своите продукти от една страна, а от друга е важно, че са и новатори, пазарни лидери, които ни помагат ние да поддържаме едно високо ниво на предлаганите от нас продукти“, заключи Иво Куманов.
 
Повече информация продуктите на Valley и Casella може да получите в интернет на адрес www.nik.bg или на телефон 02/974 43 33
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!