Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Ником-М показа почвообработваща техника в свищовското село Вързулица

Ником-М показа почвообработваща техника в свищовското село Вързулица

Почвообработващи машини демонстрира фирма „Ником-М” – ЕООД в землището на свищовското село Вързулица. Организаторите демонстрираха дисковане (с дискова брана Papadopoulos Disco Plus R 600) и продълбочаване (с продълбочител Papadopoulos RY7) на почвата преди сеитба на есенници.

Продълбочителят Papadopoulos RY7 има 7 работни органа и работна ширина 300 см. Продълбочава на дълбочина до 65 см и е обурудван със специални остриета за по-добро проникване в почвата и с хидравличен валяк с двоен цилиндър. Производител на царевица и пшеница от Вързулица от 5 години работи с продълбочителя – на дълбочина 60 см. „Там, където сме продълбочавали резултатът и при пшеницата и при царевицата е по-добър. Не се чувства дефицит на влага, тъй като при продълбочаването се получава резервоар до корените на растението. Това ни позволява в последствие да орем по-плитко ( на 40 см.)”, обяснява той. Фермерът съветва продълбочаването да се извършва веднага след комбайните, за да няма никакви загуби. „В този случай дори да завали и 100 литра дъжд, няма да се образува порой”, категоричен е той. Миналата година фермерът е продълбочил 8 хил. дка, а тази година продълбочената територия ще е 12 000-13 000 дка.

Фермерите, присъстващи на демонстрацията, останаха впечатлени от работата и  на дисковата брана с марка Papadopoulos. Много бяха основните предимства на браната, които земеделците отбелязаха – машината изключително добре нарязва сламата и я смесва с пръстта; тя работи при голяма скорост на трактора; подходяща е за обработка на царевичак и не образува лехи.

Гледайте видео от презентацията

Ником-М - презентация в село Вързулица на продълбочител и компактор
Ником-М - презентация в землището на село Вързулица - ВИДЕО

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug