Нова ера в животновъдството: Massey Ferguson 5S

Компанията представи новата си серия пред журналисти от цял свят. Трактор.БГ беше част от събитието

Нова ера в животновъдството: Massey Ferguson 5S

Massey Ferguson обявява пускането на новата си серия MF 5S. Тя се състои от пет модела от 105 до 145 к.с, с отличителен дизайн и подобрена лекота - характеристики въведени със серията MF 8S, което стана “Трактор на годината 2021”.

 

Massey Ferguson 8S стана Трактор на годината 2021

 

Универсалният трактор съчетава перфектна видимост, лесна експлоатация и компактност - характеристики перфектни за животновъдните стопанства. Това стана ясно по време на специалност събитие, на което MF представи серията за първи път. Трактор.БГ беше част от събитието, в което участие взеха журналисти от цял свят. Аделин Колтер, продуктов специалист на MF, разказа повече за новата серия директно от завода на компанията в Бове, Франция.

 

Моделите от новата серия на Massey Ferguson са оборудвани с 4-цилиндрови двигатели с максимална мощност от 105 к.с. до най-новото бижу на серията, MF 5S.145 - моделът със 145 к.с. Серията дава възможност за избор измежду три варианта на оборудване - Essential, Efficient и Exclusive - както и редица други опции.

 

Новият 4-цилиндров двигател AGCO Power с работен обем от 4,4 литра отговаря на нормите за емисии от ниво 5 с технологията "всичко в едно". DOC и SCR са поместени под кабината, за да спестят място, като това допринася за перфектният и още по-ясен изглед отпред. Интервалите за поддръжка, които са увеличени до 600 часа, намаляват значително оперативните разходи на серията MF 5S.

 

 

Massey Ferguson MF 5S: Новите нива на оборудване

И петте модела от серията MF 5S се предлагат във вариантите Essential, Efficient или Exclusive. Тези пакети включват редица функции за повишаване на производителността и повишаване на комфорта. Основните отличителни характеристики на отделните варианти включват хидравличната мощност, управлението на хидравличния клапан, автоматична трансмисията и окачване на кабината.

 

 

Модел

MF 5P.105

MF 5S.115

MF 5S.125

MF 5p.135

MF 5P.145

Двигател

AGCO Power

4-цилиндров

4.4 литра

Level 5

 

Трансмисия

Dyna-4

Speed matching /

Dyna-6

Powershift 

С AutoDrive

Максимална мощност

105 к.с

115 к.с

125 к.с

135 к.с

145 к.с

Максимално задно повдигане

6,000 kg

6,000 kg

6,000 kg

6,000 kg

6,000 kg

Капацитет на предното повдигане

3,000 kg

3,000 kg

3,000 kg

3,000 kg

3,000 kg

Междуосие

2,550 mm

2,550 mm

2,550 mm

2,550 mm

2,550 mm

 


Скоростната кутия Dyna-4 има 16x16 предавки, а скоростната кутия Dyna-6 има 24x24 предавки. В ексклузивните и ефективни модели трансмисиите са стандартно оборудвани с AutoDrive трансмисия, която се управлява чрез задвижващия лост MultiPad. Вариантът Essential с трансмисията Dyna-4 е оборудван с Т-лост със SpeedMatching, който автоматично избира най-подходящия етап на превключване на мощността за скоростта при смяна на предавката.

 

Непрекъснатата повдигаща сила на задния лост е увеличена до 5700 кг, което е със 7 процента повече спрямо предишната серия. Максималната сила на повдигане е 6000 кг. Новият преден механизъм с 500 кг по-голяма сила на повдигане, който е разработен заедно с новия амортисьорен преден мост, е интегриран в конструкцията и помага да се запази радиусът на завой от 4 m. С новата серия на MF могат да се вдигнат общо 3000 кг отпред. Брутното тегло на трактора е увеличено до 9500 кг.

 

 

MF 5S - специалистът по повдигане

Характеристиките на Massey Ferguson MF 5S го правят универсалния трактор, специалист за работа с челен товарач.

 

Работата на челния товарач е улеснена от управлението на скоростната кутия, както и чрез "спирачка на неутрално положение" и джойстика. Опцията за стъклен покрив Visio подобрява изгледа на челния товарач. MF 5S може не само да бъде подготвен за монтиране на челен товарач в завода на корпорацията AGCO, но вече се предлага и в комплект с фабрично монтиран челен товарач.

 

Massey Ferguson с подобрено управление от кабината и сензорен екран

Всички модели от серията MF 5S са оборудвани с модерна кабина. Нова система за вентилация и охлаждане подобрява разпределението на въздуха. Във версиите Exclusive и Efficient лостът за управление MultiPad е разположен в нов подлакътник, който също е добавен и в MF 8S серията. 

 

При моделите Essential трансмисията се управлява чрез Т-лост, монтиран отстрани, а управляващите клапани чрез механични лостове. Електронният джойстик, който е монтиран на подлакътника, се предлага като опция на тракторите с челен товарач.

 

Системата MF Connect е опция за цялата серия MF 5S. Сензорният терминал документира всички настройки на трактора и може да контролира всички ISOBUS съвместими прикачени инвентари. Всички елементи на технологията Smart Farming работят чрез Datatronic 5. Това включва и управлението на секциите MF SectionControl и MF Rate Control, което означава, че 36 секции и до 5 различни продукта вече могат да се контролират или дозират автоматично.