Новата балопреса на New Holland отнесе златен медал на Агритехника

Използваната в нея скоростна кутия SmartShift™ също получи отличие на международното изложение в Хановер

Новата балопреса на New Holland отнесе златен медал на Агритехника

New Holland Agriculture вдига летвата по отношение на производителността и комфорта с новата балопреса BigBaler 1290 HD. Неслучайно тя спечели наградата „Машина на годината“ в категорията за фуражоприбираща техника в рамките на тазгодишното издание на изложението Агритехника в Хановер, Германия.

 

Дебют на Агритехника: Първият в света трактор с метан технология

 

Машината произвежда бали с до 22% по-висока плътност в сравнение с конвенционалните големи квадратни балопреси, което значително увеличава ефективността при работа и транспорт. 

 

Основен компонент в тази нова балопреса е скоростната кутия SmartShift™, спечелила сребърния медал на Агритехника. Тя осигурява мек старт, което води до по-голям комфорт за оператора и защита от претоварване за задвижването на трактора. 

 

 

Патентованата технология за връзване Loop MasterTM гарантира здраво връзване и защитава околната среда и фуража, като елиминира изрезките от сезала. Комфортът е допълнително подобрен с нов интуитивен потребителски интерфейс. 

 

„Високата плътност на балите поставя нови стандарти за ефективност и производителност. Това осигурява по-голяма рентабилност, чрез увеличаване на теглото на балите и намаляване на транспортните разходи. Балопресата е идеална машина за големи земеделци, които печелят рентабилност в резултат на по-високата производителност и по-ниските общи разходи“, сподели Саймън Никол, мениджър на продуктовата линия за фуражна техника.

 

До 22% по-висока плътност в сравнение с конвенционалните големи квадратни балони

 

BigBaler 1290 High Density разполага с най-дългата камера за бали в своя сегмент – 4,05 метра, и впечатляващо висока сила на буталото. При 748 мм ход силата на буталото е значително увеличена – с до 58% повече от PLUS моделите, за още по-плътни бали. Пръстените разполагат с три въртящи се цилиндъра с двойно действие и два отляво и отдясно, което е уникално в това приложение. Цилиндрите с двойно действие се управляват от две хидравлични помпи и осигуряват пълна плътност в рамките на първите бали, когато се пускат още преди камерата да е пълна.

 

 

Повишена производителност и комфорт със скоростната кутия SmartShift™ 


Операторът задейства балопресата при скорост на ВОМ на трактор от 850 оборота в минута. Скоростната кутия SmartShift™ автоматично превключва от 1-ва на 2-ра предавка, ускорявайки се до максимална скорост на маховика от 1440 оборота в минута при пълна скорост на маховик на трактора – една от най-високите скорости в сегмента.

 

Маховикът е значително по-тежък отколкото при моделите BigBaler Plus и има 16% по-голям диаметър, като нараства на 1080 мм. По-високата скорост и по-големият размер на маховика доставят 230% повече енергия, което води до по-удобно и ефективно балиране. Спирачката с вътрешно охлаждане, интегрирана в скоростната кутия, забавя буталото и го спира, когато достигне оптималното начално положение. Служи и като аварийна спирачка, способна безопасно да спре буталото в рамките на 8 секунди.

 

Превъзходна и високоефективна система за допълнително нарязване с 29 ножа


Системата гарантира контролирано рязане и високо качество благодарение на 29 ножа с индивидуална пружинна защита и сдвоени палци на ножа на ротора. По-високата скорост на ротора в сравнение с PLUS моделите също гарантира по-висока производителност при всякакви условия.

 

Без пластмасови остатъци с технологията за връзване на Loop MasterTM


Машината разполага с технологията за връзване на Loop MasterTM на New Holland, която се основава на доказаната система за двоен възел на марката. Иновацията дава до 26% по-здраво връзване и елиминира остатъците от сезал. 

 

От една страна, той елиминира над шест километра или 46 кг загуби на сезал на сезон от 10 000 бали. Тези остатъци, които сега са на полето, в бъдеще ще останат извън околната среда и храната на клиента. От друга страна, системата осигурява много стегнати възли, което значително намалява заплитането на канапа – досада за всеки оператор.

 

Новото, изключително голямо отделение за сезал побира 36 XL кутии/ шпули за сезал и вече е съвместимо с бъдещите XXL шпули с тегло до 15 кг. Всички 36 шпули могат да бъдат свързани едновременно, така че да може да се балират до 1400 бали без презареждане.

 

Сезалът също е изключително лесен за зареждане: хидравличните оси на балировачката позволяват спускането на кутията да бъде по-близо до земята. Отделението за сезал е снабдено с хидравлична система, което означава, че може да се извади напълно, което прави почистването още по-лесно.

 

 

Проектирана за издръжливост и ниски разходи


BigBaler 1290 High Density, разработена в CNH Industrial's Design Center, е създадена така, че да бъде издръжлива. Новата усилена рама е проектирана за големи натоварвания, които тази балировачка изпитва.

 

Новата конструкция за монтиране на скоростната кутия, която прикрепя скоростната кутия към върха, гарантира дълготрайност и по-малко натрупване на културата. Новата усилена главна скоростна кутия има две задвижващи предавки, които задвижват основната изходна предавка. Това означава, че има увеличена площ на контакт за по-голяма издръжливост и по-ефективно балансирано разпределение на мощност.

 

„С новата плътност на BigBaler 1290 New Holland инвестира в специализирана техника за обработка на сено и фураж – коментира Карло Ламбро, президент на марката на New Holland. – Този последен модел, създаден в нашия Център за технологично усъвършенстване в Белгия, е кулминацията на повече от 30 години работа и отново вдига летвата на технологиите, които предлагаме на нашите клиенти.“

Добави коментар