Новата ОСП: Картографиране на културите от космоса

  • 23.07.2021 14:26
  • 18
  • 4
  • Новини
Новата ОСП: Картографиране на културите от космоса

Радарните данни на Copernicus Sentinel-1 заедно с интерферометричната обработка могат да картографират типовете култури от космоса дори по-ефективно от традиционния метод, използващ оптични сателитни изображения. Това показва скорошно изследване, представено по време на уъркшопа Copernicus и новата Обща селскостопанска политика (ОСП), който се проведе онлайн на 9 и 10 март.

 

Според изследването тези нововъведения имат потенциал да помогнат за подобряване на прогнозите за добиви, производствената статистика, оценката на вредите от суша или градушка и много други.

 

Sentinel-1 се състои от два идентични спътника, всеки от които има усъвършенстван радарен инструмент, за да осигури заснемане на земната повърхност ден и нощ и то при всякакви метеорологични условия. Тези изображения се използват за многобройни приложения, като например наблюдение на морския лед, при наводнения, както и при промени в земната повърхност или ледената повърхност чрез процеса на интерферометрия, където се сравняват изображения на едно и също място от последователни сателитни проходи.

 

Съгласуваност за четири вида култури

Двата идентични сателита Sentinel-1, които обикалят Земята на 180 ° един от друг, позволява да се изобразяват повечето части на света на всеки шест дни. Радарните уреди на сателитите могат да предават сигнал в хоризонтална (H) или вертикална (V) поляризация и след това да приемат както H, така и V поляризация.

 

Годишното събиране на данни от 2017 г. комбинира двойки изображения на Sentinel-1 на земеделска площ в Севиля, Испания. Изображенията са използвани за класифициране на 17 различни видове култури през тази година.

 

Графиката показва временните модели на съгласуваност както във VV, така и в VH, измерени за четири вида култури: люцерна, царевица, захарно цвекло и пшеница. Люцерната показва дълъг сезон на растеж, преведен в ниска кохерентност, от януари до септември, докато царевицата представлява много по-кратък цикъл, концентриран през лятото.

 

„Анализът на времевите редове показва, че кохерентността намалява в присъствието на растеж на реколтата, докато се увеличава извън сезона“, обясни Алехандро Местре-Кереда от Университета в Аликанте, Испания.

 

„Тъй като датите на отглеждане и продължителността на кампанията са типични за всеки тип култури, този характерен отговор даде възможност за генериране на карти от тип култура с обща точност от 80%“, добавя експертът.

 

Потенциални заплахи за екосистемите

 

Картографирането на култури с помощта на сателитни изображения играе ключова роля в Общата селскостопанска политика на Европа, в която рутинно се установяват „проверки чрез мониторинг“, за да се намали работата на терен и свързаната с това бюрокрация. Освен това, картографирането помага да се наблюдават потенциалните заплахи за екосистемите, ако нови култури бъдат внесени в близост до защитени територии.

 

В заключение, проучването показва, че интерферометрията на Sentinel-1 представлява солиден източник на информация за извършване на класификация на културите, като по този начин надхвърля добре познатото приложение на мониторинга на изместването на терена.

 

Следете темата и на cap4us.agri.bg

 

 

Коментари
gm melissa
на 21.07.2021 12:34
When participating in a game, it is necessary to understand its content as well as how to play it. Only then will you be able to blend into the game and win. game guides
houfmanaiden
на 08.07.2021 13:11
Generally I don’t read an article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to try to do so! Your writing style has amazed me. Thanks, very great post. chips999
McauleyHanna
на 20.05.2021 11:10
Everything is very open with a clear clarification of the issues. It was really informative. Your site is very useful. Thanks for sharing. บาคาร่า
Itzeazy
на 08.05.2021 15:27
Thank you for sharing the information..........Passport Agent Bangalore
Добави коментар