Новата серия комбайни Case IH Axial-Flow 250 - за най-добрите в земеделието

Трите нови модела идват с 5 години гаранция и лизинг до 4 години при 0.99% лихва

Новата серия комбайни Case IH Axial-Flow 250 - за най-добрите в земеделието

За сезона по прибирането на реколта 2020 в България вече са налични най-новите модели от новата серия Axial-Flow 250 на Case IH. Това са 3 нови модела, които ще надминат очакванията по отношение на ефективност и нови технологии дори на най-взискателните земеделци.

 

Тайтън Машинъри с онлайн платформа за употребявана техника

 

Новата серия роторни комбайни Case IH Axial-Flow 250 са краен продукт на редица проучвания и взета обратна връзка от зърнопроизводителите за това, какво искат да получат, инвестирайки в нов комбайн. Те са съчетание от традицията в еднороторната технология, нови решения за прибиране на всички видове зърнени култури, както и топ иновации за безжична интернет свързаност и автоматизация по време на жътвата.

 

Във връзка с предстоящата жътвена кампания професионалистите в зърнопроизводството ще имат възможност да закупят зърнокомбайните от новата серия Axial-Flow 250 с 5 години гаранция, лизинг до 4 години с 0.99 % лихва. Тези земеделци, които ще се сдобият с едни от от първите бройки за България, ще могат да се възползват и от специално предложение за допълнително оборудване за своя комбайн.

 

 

Автоматизация за жътва AFS Harvest Command™

 

Това е най-важната технологична иновация при новата серия комбайни Axial-Flow 250. Системата осигурява автоматизирана и интелигентна жътва дори за оператори с малък опит. Чрез AFS Harvest Command новите комбайни Case IH Axial-Flow 250 разполагат с пълна синхронизация и адаптация на процеса на овършаване спрямо скоростта на движението и терена. Основните процеси по време на жътвата се контролират автоматично от самия комбайн: постъпателна скорост, скорост на вентилатора, обороти на ротора, отвори на ситата и др.

 

Мощни, здрави и икономични двигатели

 

Новата серия комбайни Case IH включва 3 модела – Axial-Flow 7250, 8250  и 9250, с максимална мощност съответно: 498, 571 и 634 к.с. Тя се постига благодарение на 6-цилиндрови двигатели FPT Cursor с новата Power Boost система за допълнителна мощност и AdBluе за повече икономия на гориво и спазване на екологичните регламенти.

 

Усилени цилиндри за работа с големи и тежки хедери за жътва

 

Новите усилени цилиндри при серията Axial-Flow 250 могат да издържат безпроблемно на продължителна жътва с по-широките хедери за слята повърхност с работна ширина до 13,5 метра, както и да жънат ефективно с до 18-редови хедери за слънчоглед и царевица.

 

 

Опционално гумено-верижното задвижване за ефективност при всякакви условия

 

Моделите от новата серия Case IH Axial-Flow 250 могат да бъдат поръчани с гумено-верижно задвижване, което става все по-предпочитано сред българските зърнопроизводители поради екстремните условия на жътва, в които са принудени да работят в последните години. Концепцията е същата като при предходните модели, но са подобрени малките колела на веригата, което прави сцеплението още по-добро и води до още по-прецизно окачване на системата. По перфектен начин тя копира терена, което води съответно до по-малко утъпкване на почвата - нещо, което всеки земеделски производител търси.

 

Нова хидростатична трансмисия за по-лесно управление

 

Новата серия комбайни Axial Flow 250 е оборудвана с двустепенна трансмисия, която има два основни режима:  „работа” и „транспорт”. По този начин не се налага спиране за превключване особено в случаите на работа в наклонен терен. Трансмисията Electric Shift се управлява чрез многофункционален регулатор на скоростта на ръкохватката, който поддържа зададената скорост в променящите се условия по време на жътва. Максималните съответни скорости в диапазон 1 и диапазон 2 са 18 км/ч и 40 км/ч, като по желание операторът може да зададе избрани максимални стойности за двата диапазона. Новата трансмисия включва и подобрен блокаж на диференциала и система за охлаждане в случаите, когато се работи на силно неравни и натоварени терени.

 

Подобрена система за приемане, очистване и работа на ротора

 

Наклонената камера при новата серия комбайни има електрохидравличен реверс и опция за система за улавяне на камъни. Роторната система при Axial Flow 250 е още по-ефективна благодарение на автоматизираната система AFS Harvest Command, която освен стандартните ръчни настройки и управление дава възможност на оператора за автоматизиран контрол и достигане на отлична прецизност на почистването на зърното при запазване на оптимална скорост на работа и минимално натоварване на двигателя. Важна новост е електрическото настройване на контрите на ротора и автоматичното управление на вентилатора. Освен това ситата са саморегулиращи се и имат 12% наклон, компенсиращ стандартния. 

 

 

Иновационна камера взема проби от всяко зърно и ги праща към компютъра

 

Новото при Axial Flow 250 спрямо предходните модели е камерата, която проследява потока на зърното. Тя работи във видимия и невидимия спектър чрез светлинни сензори. Не визуализира нищо като картина, а взема проби. Заснема ги под различен ъгъл в реално време и ги праща към компютъра, отчитайки видимия и невидимия спектър по изключително прецизен начин. Така могат да се отчитат резултатите от начупено, напукано зърно и чужди примеси в пробата – в реално време! Цялата тази информация се използва за автоматично и оптимално настройване на работата на комбайна.

 

По-големи бункери за зърно и по-висок капацитет на разтоварване

 

Новите три модела Axial Flow 7250/ 8250/ 9250 са с увеличен капацитет на бункерите за зърно съответно: 11 100 л/ 14 400 л/ 14 400 л, при скорост на разтоварване 141 л/сек./ 141 л/сек./ 159 л/сек. Една от новостите е по-големият разтоварващ шнек, който заради по-голямата си дължина завършва с регулируем улей. Земеделците могат да поръчат по свой избор различна дължина на шнека.

 

Подобрения в пакета за нарязване на слама X-tra Chop

 

С мисъл и съобразяване за следващата реколта и начина на почвообработка и бъдеща сеитба, вградената сечка може да се използва за нарязване, когато е активна, или за трансфериране на материала при работа на откос. Възможни са четири различни режима на работа: стандартно нарязване, разпределяне на по-дълга слама и правене на откос, със или без плява. Сламата от ротора и плявата от почистващата система се миксират и разпределят равномерно независимо от системата, която се ползва. Независимо кой режим е избран, бързо и лесно може да се превключи от нарязване към откос от кабината на комбайна чрез монитора AFS 700 Pro.

 

 

Прецизна жътва с AFS Connect 

 

Фабричната телеметрия AFS Connect позволява двупосочен трансфер на файлове между комбайна и офис компютър чрез уеб портал. Всички комбайни от новата серия са предварително оборудвани и имат антени за получаване на необходимите данни чрез модем. Когато комбайнът е поръчан с подготовка за AFS Connect, той ще бъде оборудван и с модем още в завода. Всичко, което се изисква за пълната функционалност на телематиката, е код за отключване. 

 

Просторна кабина с отлична видимост на най-големите хедери

 

Новата серия комбайни Case IH Axial Flow 250 са оборудвани с голям цветен тъч скрийн АFS 700 Pro дисплей. Всичко е изнесено за работа с джойстик с дясна ръка, което прави управлението по време на жътва изключително интуитивно. Дисплеят има новo звено за системата за автоматизация AFS Harvest Command и след като се влезe в режим на работа, всичко се управлява от него. На практика през този дисплей операторът разполага с пълен мониторинг на процеса на жътва, натоварване на всички агрегати и данните в реално време.

 

За повече информация и технически спецификации, свързани с новата серия комбайни Case IH Axial Flow 250, може да се свържете с Тайтън Машинъри България на: кратък номер *4040, [email protected] и https://titanmachinery.bg/.