Новата Tecnoma HVC първо в България след световната си премиера в Париж (видео)

Новата Tecnoma HVC първо в България след световната си премиера в Париж (видео)
Тайтън Машинъри България представи ексклузивно новия модел самоходна пръскачка Tecnoma Hydraulic Variable Clearance (HVC) на френската компания, лидер на пазара. Световната премиера на машината бе на изложението SIMA във френската столица Париж, което се проведе в края на месец февруари. Месец по-късно, за първи път, Tecnoma HVC бе представена пред земеделските производители на полева демонстрация, в полетата на Димитър Мачуганов, в Ловешкото село Крушуна.
 
 
Моделът Tecnoma Variable Clearance е подобрена версия на пръскачката Tecnoma Laser, която вече е достатъчно позната и популярна сред земеделските производители у нас.  Магдалена Лембич, експорт мениджър на Tecnoma за България и прибалтийските страни обясни повече за техническите характеристики на машината.
 
 
„Това е най-новият ни модел пръскачка, с резервоар от 4200 литра. Машината е иновативна, тъй като за първи път е оборудвана със системата HVC. Tecnoma Hydraulic Variable Clearance е изключително гъвкава идва с множество опции, като една от тях е система за непрекъсната циркулация на течността. Освен това пръскачката е с хидравлично променящ се работен просвет от 1.25 до 1.80 м. Благодарение на който тя е подходяща за пръскане при всякакъв вид култури, независимо от етапа на тяхното развитие. Другата иновация при Tecnoma HVC е хидравлично променящата се колея от 2.25 м. до 2.95 м. Тази иновация позволява на пръскачката да бъде използвана във всички видове посеви “.
 
Системата HVC е патентована от Tecnoma и позволява незабавното реагиране на полето. Пръскачката може да бъде оборудвана с GPS и със система за проследяване Guidance system, както и с всички допълнителни екстри и решения, които предлага производителят.
 
 
Домакинът на презентацията Димитър Мачуганов сподели първите си впечатления от пръскачката.
 
„Имам подобна машина, която не е толкова съвременна, от преди 7 години. И моето любопитство надделя и бях поласкан,че колегите от Тайтън, които са наши партньори повече от 10 години, избраха моето стопанство за тази презентация и представиха тази нова машина, която е серия 01, т.е първата такава, с всички възможни нужди, които може да покрие в едно стопанство“. 
 
 
Новият модел на Tecnoma е изключително подходяща за родните полета и пасва перфектно на всеки един тип стопанство.
 
„Виждаме голям потенциал за този тип машини в България. Смятам, че пръскачката ще се приеме добре от земеделците, тъй като това е една наистина голяма иновация, продиктувана от техните нужди. Много се радвам, че можем да предлагаме машините си тук. Българският пазар е изключително важен за нас и именно заради това избрахме да покажем за първи път, в полеви условия нашата иновативна машина, заедно с нашите партньори Тайтън Машинъри България“, каза още Лембич.
 
 
Tecnoma HVC е инвестиция, която гарантирано ще се изплати във времето. Земеделските производители останаха впечатлени от полевия тест, на който можеха да изпробват машината директно на полето и вече се замислят за бъдещи покупки.
 
„На есен, когато приключи кампанията, ще се замислим затова как да надградим и да си купим една такава машина, като на този етап се въздържаме. С Тайтън мисля, че вече започваме 11-та година, като аз съм един от водещите им клиенти, тъй като паркът ми, с малки изключение, е с техни машини. С Тайтън работя много лесно и много леко. Имаме специални отношения, преди всичко приятелски и това ни позволява да споделяме проблемите си и да получаваме разбиране. Лесно се работи с тях!“, коментира Димитър Мачуганов.
 
 
„Партньорството ни с Тайтън Машинъри България е дълго. Работим заедно от повече от 12 години, като ги намираме за изключителни професионалисти. Благодарение на тях миналата година бяхме лидер на пазара и заехме първо място в сегмента пръскачки. С тях се работи изключително лесно и ще продължим съвместната си работа и за напред“, заключи експорт мениджъра на Tecnoma за България.
 
Повече информация за продуктите и услугите на Тайтън Машинъри България, можете да получите на *4040 и на www.titanmachinery.bg

 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!