Новата тръба на бункера 7XL за LEXION е идеална за Controlled Traffic

Новата тръба на бункера 7XL за LEXION е идеална за Controlled Traffic
За жътва 2017 CLAAS предлага новата разтоварваща тръба на бункера за зърна 7XL, подходяща за хедер VARIO 1230 на LEXION 700. Тръбата е конструирана за обща ширина на претоварване 12 м и е насочена преди всичко към стопанства, които обработват своите земи по метода Controlled Traffic с ширина на следата 12 м. Благодарение на разтоварващата тръба 7XL ремаркето вече може да се движи винаги точно в последната използвана следа от комбайна в непосредствена близост до него.
 
 
CLAAS конструира 7XL на база на най-голямата разтоварваща тръба до момента 4XL, с нов дизайн и сгъваем накрайник. Накрайникът е дълъг 2,11 м и при транспортиране се сгъва на 120 градуса зад комбайна. Обслужването се осъществява посредством познатия клавишен превключвател на мултифункционалната ръкохватка CMOTION. Предпазен механизъм позволява сгъване и разгъване само, когато изходната тръба е в правилната позиция.
 
 
До момента методът Controlled Traffic е прилаган преди всичко в сухи местности в Австралия. Но все повече земеделци в Европа се интересуват от него. Основният принцип е всички превозни средства и машини да използват постоянно веднъж определените за полетата коловози. В комбинация с минималната почвообработка без плуг това следва да подобри структурата на почвата, да спомогне на защитата против корозия и да доведе до по-ефективно използване на подпочвените води и намалена потребност от теглителна сила.
 
 
Новата разтоварваща тръба на бункера за зърна 7XL ще се предлага от средата на 2017 година за всички нови комбайни серия LEXION 700, които са снабдени с гъсеничен ходов механизъм TERRA TRAC, както и подсилен бункер за зърно 13 500 л или 11 000 л.
 
 
CLAAS предлага също така всички останали допълнителни съоръжения, необходими за успешното прилагане на метода Controlled Traffic при жътвата на зърнени култури: широкият 12,27 м хедер VARIO 1230, задна ос на четирите колела със система за реглаж на налягането в гумите, автоматични кормилни системи, както и подходящия софтуер за планиране на автоматичното водене в коловозите.
 
Комбайните LEXION, както и всички останали продукти на CLAAS, може да закупите от официалния вносител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, www.claas.bg, тел. 02/400-80-10.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!