Нови модели рециркулиращи зърносушилни представя производителя Opico

Нови модели рециркулиращи зърносушилни представя производителя Opico

 

Мобилните зърносушилни стават все по-големи. Известният английски производител Opico ( Opico Grain Dryers ) ще представи този месец два модела нови огромни рециркулиращи зърносушилни от серия Magna.

 

Новите зърносушилни Magna 3810 и Magna 4610 са с по-широки зони за сушене. Това дава правото да се твърди, че те достигат най-висока производителност сред зърносушилните от този тип на пазара. Високата производителност не се обуславя само от капацитета на зърносушилнята, но и от размера на зоната за сушене, както и от постигната скорост в съотношение с бързината на сушене.

 

Новите зърносушилни Magna 3810 и Magna 4610 са проектирани с по-големи камери. В сравнение с другите зърносушилни от този вид на пазара, тези на Opico са оборудвани с по-мощни вентилатор и горелка. Високият капацитет на товарене и разтоварване на шнековете спомага да се редуцира времето за работа и да се повиши производителността.

 

Вместимостта на зърносушилните Magna 3810 и Magna 4610 са съответно 38 и 46 тона. Magna 3810 е напълно автоматична и изсушава фуражна пшеница при норма 16 тона/час.

 

Зърносушилните са мобилни, но се изисква демонтирането на горната секция при транспортиране. Повторното й монтиране отнема около ден, така че най-подходящо е монтирането на зърносушилнята на удобно място през целия сезон по прибиране на реколтата и сушенето, така че да не се налага преместването й, което ще доведе до загуба на време.

 

© 2010 Tractor.BG