Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Нови такси за селскостопанската техника

Нови такси за селскостопанската техника

снимка: www.tractor.bg

Предвижда се таксата, която притежателите на колесни трактори и самоходни шасита ще трябва да заплащат при извършване на годишни технически прегледи да стане 12 лв. За верижни трактори да се плаща такса от 10 лв., а за тракторни ремаркета с общо и специално предназначение – 6 лв.

Това предлага Колегиумът на МЗГ с приетия проект на Постановление за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, заплащани за сезонни и годишни прегледи на земеделска и горска техника, които се събират от Контролно-техническата инспекция. Досега собствениците на колесни трактори и самоходни шасита заплащаха такса от 10 лв., за верижни трактори – 8 лв., а за тракторни ремаркета – 4 лв.

Промените предвиждат още от 23 на 25 лв. да се увеличи таксата за извършване на годишни технически прегледи на зърнокомбайни и др. самоходни машини за прибиране на реколтата, а на силажокомбайните и косачките - от 16 на 18 лв. Не се променят таксите за технически прегледи за останалата техника, както и таксите за издаване и подмяна на свидетелствата за правоспособност за работа.

Във връзка с изискванията на Европейския съюз за безопасност на земеделската и горската техника се въвеждат такси за издаване на сертификат за одобрение на типа на цяло превозно средство в размер на 200 лева, и на система, компонент или отделен технически възел – в размер на 100 лева.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug