Нови технологии от Challenger представи фирма Варекс на Добричкия панаир

Нови технологии от Challenger представи фирма Варекс на Добричкия панаир

Най-новите технологии Challenger представи фирма Варекс на селскостопанското изложение в Добрич „Селското стопанство и всичко за него”. На щанда си фирмата изложи както нови, така и вече доказали се в България земеделски машини с марките Challenger, Simba, Goizin и Reynolds.

Несъмнено една от машините, която впечатли както с размерите, така и с дизайна си беше новият мощен трактор Challenger MT 865CS – 510 к.с. Тракторът е един от най-големите модели на Challenger от новите C серии, които са познати на пазара от началото на тази година. Конкретно тази машина е комбинация от селскостопанско приложение с някои индустриални приложения. Тракторът е уникален по отношение на всички останали машини, тъй като е с много допълнителни приспособления, които му осигуряват оптимални приложения в най-разнообразни условия на работа. Освен него беше показан и по-малкия и познат вече на българския пазар Challenger MT 765C. И тази машина привлече вниманието с дизайна и оборудването си – а след откриването на изложението лично земеделският министър Мирослав Найденов се качи, за да изпробва трактора.

Другата нова машина, която Варекс показа на Добричкия панаир беше самоходната пръскачка Rogator 1286 C с бункер 4800 л. Тя може да бъде адаптирана и за торене с гранулиран тор. Размахът на крилата варира от 30 до 36 м. и е с голяма разнообразие на разпръскващи дюзи. Това е най-голямата пръскачка, която се предлага в момента на българския пазар. Rogator-ът е с хидростатично задвижване, което е много по-удачно за управлението на големи машини. Сред машините на Challenger по време на изложението бяха показани още роторният комбайн Challenger CH 680B, както и комбайна Challenger CH 652.

Новост на щанда на Варекс през тази година беше еджекторния скрейпър Raynolds LCE 16 WB – първата машина с американската марка на българския пазар. Скрейперната технология има изключителни перспективи в България поради необходимостта от подравняване и нивелиране на терените. Целта е чрез тази технология да се постигне консистентност на технологиите с възможност за напояване, което осигурява изравнено ниво на влагата в целия профил на почвения слой.

Сред новите продукти на изложението на щанда на Варекс беше плугът на френската марка Goizin – Orion SBC. Традиционно за трета година Варекс представиха и технологии на английската фирма Simba International – мултикултиватор SL 700 с р.ш. 7 м, както и продълбочител Flatliner 500.

Представяне на ВАРЕКС - Добрички панаир 2009
Видео - Представяне на ВАРЕКС - Добрички панаир 2009