Новите серии CASE IH Puma респектираха с резултати от DLG тестовете в Германия

Новите серии CASE IH Puma респектираха с резултати от DLG тестовете в Германия

Новите серии Efficient Power трактори CASE IH Puma респектираха с постигнатите резултати от DLG тестове, проведени в Германия. Оказа се, че Ефишън Пауър ( Efficient Power ) версиите PUMA CVX 160, PUMA 215 и PUMA CVX 230 са дали най-добри резултати в своя клас от всички произвеждани световни марки, по отношение на разхода на гориво.

 

За трите модела той е съответно 259g/kWh, 261g/kWh и 268g/kWh.

 

Тракторите CASE IH Puma Efficient Power са показали рекордно ниска консумация на гориво в тестовите усовия на DLG при разнообразна натовареност на хидравликата и двигателя. с постигнатите рекордни нива на ниска консумация на гориво, CASE IH поставят нови стандарти в производството на трактори.

 

Новите три модела Puma CVX са първите трактори на CASE IH, оборудвани стандартно с технологията EfficientPower. Опита на полето показва,  че повече от 10% от горивото могат да бъдат спестени в сравнение с конвенционални технологии в двигателите. В отговор на това и работата на двигателя е подобрена. Част от  технологията EfficientPower е последващата обработка на изгорелите газове, базирана на селективната каталитична редукция (SCR). Освен отговаряща на стриктно регулираните нива на емисиите, тя също така намалява разхода на гориво.

 

SCR е основана на адаптирана система, която вече бе успешно приложена при камиони. За разлика от други системи, не се изискват промени в охлаждащата система на трактора. В резултат на това, няма технически компромиси и оперативната им надеждност е увеличена.

 

Хидравликата на Puma CVX е също оптимизирана. Подемната сила сега е до 8, 3 тона, което означава,  че много тежък прикачен инвентар може да бъде използван с лекота. Още повече, че потока на хидравличното масло е повишен до 140 литра на минута. Достъпни са до осем дистанционно управлявани хидравлични клапани и мощност над връзката.

 

Най-добри в класа си по много критерии

„Благодарение на текущи технически разработки на широк кръг от системи, успяхме да повишим продуктивността на новите модели Puma CVX с около 10 процента. В ключови области тези трактори са най-добрите в класа си и осигуряват най-високо представяне с Power Boost, най-нисък разход на гориво и мощна хидравлика, например. Разбира се новите модели Puma CVX са наследили всички други силни страни на серията - от уникалната концепция на управление до най-тихата кабина и легендарният комфорт при каране.", описва Франц Йозеф Силбер, продуктовия Мениджър на серията на CASE IH.