Новите товарачи на JCB Loadall серия III  с отличие „Машина на годината 2019"

Новите товарачи на JCB Loadall серия III  с отличие „Машина на годината 2019"

Най-новият телескопичен товарач на JCB Loadall серия III спечели една от най-престижните световни награди в индустрията на голямото френско селскостопанско изложение SIMA 2019.

 

Новата серия III на JCB Loadall направи своя международен дебют тази седмица на SIMA в Париж, където бе обявена за „Машина на годината 2019". Успехът идва след инвестиция от 8 милиона паунда за разработване на JCB Loadall, които са 50% по-тихи, 12% по-просторни, по-удобни и с 14% по-добра видимост от предшествениците си.

 

Управляващият директор на JCB Франция заяви: 

„Да спечелим наградата „Машина на годината” на SIMA 2019 за втори път от две години е висока оценка на повече от 40 години производство на телескопични товарачи JCB Loadall.  Това е фантастична подкрепа за JCB, която продължава да пуска на пазара иновативни продукти".

 

 

Новата гама от серия III Loadall е обявена за „Машина на годината“ за 2019 г. в категорията на транспортните съоръжения. Чрез конкурса се избират най-иновативните селскостопански продукти, а победителите се определят от жури от европейски журналисти, специализирани в селскостопанската техника. Конкурсът има 17 категории, включително награда на публиката. 

 

Най-новата серия III на JCB Loadall е с изцяло нова кабина Command Plus, която е по-тиха, по-широка и по-дълга, с подобрена позиция за управление, контроли, които са по-лесни за използване, оборудвана е с голям дигитален дисплей.

В новата кабина CommandPlus JCB обръща сериозно внимание на свързаността. 7-инчовият цветен екран е по-лесен за четене и е снабден с регулираща система. Инсталацията включва USB гнездо, 3.5 мм жак, Bluetooth, интегриран микрофон и говорители за свързване на смартфон и други мобилни устройства. Кожената Deluxe седалка е с въздушно окачване, снабдена е с подгряване и обдухване, а с 60% е увеличено пространството за съхранение на вещи.

 

Двигателите са 4,4 и 4,8-литрови JCB EcoMAX с мощност 75 к.с., 109 к.с., 125 к.с. и 145 к.с., като отговарят на изискванията на стандарта Tier4Final. За да постигнат това, инженерите използват SCR технология с AdBlue, но без филтър за твърди частици (FAP).  Вследствие на това се постига икономична работа и по-лека поддръжка.

 

Всички нови модели JCB Loadall - III-а серия са стандартно оборудвани с пакет Smart Hydraulics. Той съчетава повишената производителност с икономията на гориво. Данните се потвърждават от телематиката LiveLink, тествана досега на повече от 4 200 машини. Хидравличното регенериране ускорява движението на стрелата при ниски скорости, идеални при товарни дейности със зърно или тор. Според проведените тестове на JCB времето на работните цикли спада с 20%, а разходът на гориво с 15%.

Друго предимство на интелигентния хидравличен пакет е амортисьорът на края на телескопичната стрела. При изкачване или спускане стрелата забавя ход, преди да достигне до крайната точка. А когато машината се движи, адаптивното окачване SSA на JCB се активира автоматично при скорост, надвишаваща 4 км/ч. И обратно, когато слиза под този праг, устройството се деактивира.

 

Телескопичните товарачи на JCB спечелиха награда „Машина на годината“ на SIMA през 2017 г. в категорията за товарни операции за премиум версията AgriPro с иновативната варио трансмисия DUALTECH VT.

 

Повече информация за селскостопанските машини с марка JCB можете да получите от официалния вносител за България – фирма Оптиком: 0887 648 912; [email protected]  www.opticom-bg.com