Новите товарачи на немската компания Schäffer Lader – през есента на пазара

Новите товарачи на немската компания Schäffer Lader – през есента на пазара

Немският производител на челни и телескопични товарачи Schäffer Lader ще представи на пазара новите си подобрени модели през есента на тази година. Вносителите на техниката за България- старозагорската фирма „Булагро машини” АД – очакват още по-засилен интерес към марката, която от 2 години е достъпна и за българския клиент.

Новите модели се отличават с подобрения в дизайна и механиката, като е помислено и за комфорта на водача. Новите товарачи на Schäffer Lader са значително по-тихи, благодарение на модифицирания капак на двигателя. Дизеловите двигатели на най-големия световен производител- KUBOTA- отговарят на европейския стандарт за емисии на изгорели газове 3а, който е в сила от януари 2008г., както и на най-сериозния американски стандарт „Tier 3”.

Товароподемността на машините е подобрена чрез разширена основа на колелата. Друга новост е, че всички шарнирни съединения на товарачите не изискват текуща поддръжка. Компонентът получава удължена гаранция от 3 години или 3000 моточаса. Редизайн е претърпял и ROPS- предпазният покрив, който може да бъде шарнирно окачен при необходимост. С оглед на комфорта, товарачите от новите серии 4300 и 3300 могат да бъдат с олекотен, уякчен покрив, или кабина. По отношение на кабината са предприети редица подобрения. Новата кабина на Schäffer- SCV (Silence/ Comfort/ View- тишина/ комфорт/ изглед) предлага по-голям комфорт за дългите работни дни. Стъпалата са подсилени за по-голяма сигурност, вратите са разширени с цел по-удобен достъп.

Седалката в стандартната си версия вече предлага истински комфорт и настройващи опции. Възможно е да бъде поръчана специална седалка на въздушно окачване. Воланът се фиксира до желаните височина и наклон. Всички работни хидравлики могат да бъдат прецизно настройвани чрез джойстик. Това се постига благодарение на предварителното управление на клапаните. Облегалката за ръката и джойстикът формират единно цяло със седалката и поемат всички движения.  Всеки шофьор ще оцени задния прозорец на SCV-кабината, който се отваря, за да се получи циркулация на въздуха. Купето осигурява ниски нива на шума, който е идентичен с този в модерен лек автомобил. Kабините са тествани според стандартите за сигурност и безопасност ROPS/FOBS. При новите товарачи 2021 и 2027 хидростатичното задвижване прави управлението изключително лесно. Контролът на посоката се определя от педала за газта, а това позволява бързо и прецизно маневриране. Товарачите 4350 и 4360 са с мощност 50 к.с. или 60к.с. Модерният дизайн на новата задна част подчертава стремежа на Schäffer да създават изключително динамични и ергономични товарачи. Поради редуцираните нива на скоростта при дизеловите двигатели, може да бъде добавен по-голям хидростат.

Всички товарачи от новите серии 4300 са с оригинална планетарна ос. И двата модела могат да бъдат оборудвани със Z-кинематика. Нови модели има и при сериите с общо тегло между 2 и 3 тона. 3345, 3350 и 3360 се различават по тегло, оборудване и капацитет на двигателя. Новите управляващи кормилни щанги правят възможна настройката на наклона, а оптичните индикатори дават цялата важна информация. В допълнение към индикаторите може да бъде инсталиран и звуков предупредителен сигнал.