Новия комбайн Claas Lexion 670 посети съседна Румъния, но не и България

Новия комбайн Claas Lexion 670 посети съседна Румъния, но не и България

Новия комбайн Claas Lexion 670 бе представен на полеви тестове в съседна Румъния. Макар това да се случва на много близко разстояние от житницата на България - Добруджа, то не е предвидено посещение у нас.

 

Немския екип за презентации от завода на Claas показа новия зърнокомбайн, който бе в комплектация с 9 метров Vario хедер за бяла жътва с автоконтур с лазерно насочване. Най-големия хедер, който се предлага за този модел от Claas е с работна ширина 12 метра.

 

Claas Lexion 670 е оборудван с всички интелигентни електронни системи за прецизно земеделие и мениджмънт на жътвата от разстояние. Представения модел бе със системите - Telematics, CEBIS, CEMOS и автопилот ( cruise pilot ).

 

APS системата за очистване на зърното при новия модел Claas Lexion 670 е с 20% по-голяма площ на ситата и е съчетана с новия мултиочистващ цилиндър с променливи обороти. Системата за очистване е и с нови по-мощни вентилатори, които осигуряват студен чист въздух , с който очистването на зърното е още по-качествено.

 

Капацитета на бункера за зърно при новия Claas Lexion 670 е 10 500 литра. Скоростта на разтоварването на зърно е повишена до 100 л./сек., като разтоварващия шнек е оборудван с видео камера, която улеснява комбайнера при позиционирането на комбайна да извършва по-ефективно и бързо товарене в камион или ремарке за зърно.

 

Profi cam - Claas

 

Новия комбайн Claas Lexion 670 е с изцяло нова система за осветление, която покрива абсолютно всички важни участъци, където оператора на машината трябва да има видимост при работа през нощта.

 

осветление Claas

 

Claas Lexion 670 може да бъде оборудван и със системата верижно задвижване, вместо гумени колела - Terra Trac.

 

© 2011 tractor.bg