Новият CASE Quadtrac 600 е най-мощния трактор в Света

Новият CASE Quadtrac 600 е най-мощния трактор в Света

 

CASE IH представи новата генерация трактори Quadtrac и Steiger оборудвани с редица технологични нововъведения. На българския пазар, новите флагмани на CASE IH ще бъдат представени скоро от официалния вносител - Римекс 1 Холдинг ЕАД.

 

Със своите 670 к.с. максимална мощност, новия CASE Quadtrac е вече най-мощният трактор в Света. В обновената визия на новия внушителен гумено-верижен Quadtrac 600 "тупти" 12,9 литрово сърце. То е изцяло съобразено с новите екологични норми, които влизат в сила от 2011 г. в ЕС и отговаря на стандарта Tier 4 A. Мощният дизелов двигател е техническа разработка  в сътрудничество с Fiat Power Train, лидер в производството на дизелови двигатели за влакове и тежката индустрия.

 

Новият CASE Quadtrac излиза на пазара в 4 модела : Quadtrac 450 ( 502 к.с. *) , Quadtrac 500 ( 558 к.с. *) , Quadtrac 550 ( 614 к.с. *)  и Quadtrac 600 ( 670 к.с. *).  Новият CASE Steiger ще се появи на тракторния пазар с 6 модела с мощност от 391 до 670 к.с.*

 

Всички модели са изключително икономични и са оборудвани със системата SCR, която показва, че в сравнение с конвенционалната технология при двигателите, при нея икономията на повече от 10% гориво е съвсем нормална. В допълнение това довежда и до подобряване работата на двигателя. Системата SCR осигурява не само спазването на строгите стандарти за вредните емисии на ЕС, но и значително намалява разхода на гориво. Азотния оксид, който се отделя горенето се превръща в азот и вода. За да се задейства тази химична реакция се използва AdBlue - нетоксичен, воден разтвор на урея (AdBlue е търговската марка за AUS32 - воден разтвор на урея, използван в процеса на селективната каталитична редукция за намаляване емисията на азотните оксиди). Системата SCR работи автоматично и надеждно, независимо от качеството на горивото. Потребителят трябва само да се убеждава редовно, че водния разтвор на урея (AdBlue) е долят. Първоначални икономически анализи показват, че въпреки допълнителните разходи за осигуряване на AdBlue, разходите за гориво значително се понижават. За всяко евро, похарчено за AdBlue е възможно да се спестят до 7 евро за гориво.

 

Новите CASE Quadtrac и Steiger са с подобрени кабини Quadtrac и Steiger Surveyor™, осигуряващи отличен комфорт през дългите работни дни и нощи на полето. Оборудвани са със седалка под наклон 40 градуса, която осигурява повече комфорт. Видимостта напред и назад е 180 градуса, което дава възможност за бърз и обхватен поглед върху прикачния инвентар, агрегатирам към трактора.

 

Нов мултифункционален Multicontroler джойстик улеснява управлението на работните процеси от оператора. CASE IH използва за първи път идентична система за маневриране от шофьорското купе на всички трактори от 100 до 600 к. с. Основният елемент е т. нар. Multicontroller от последно поколение. С Multicontrol подлакътника, шофьорът има достъп до всички важни функции, при това само с една ръка той може да управлява например задна скорост, смяна на посоката, обороти на двигателя.Няколко бутона за различни функции на трактора осигуряват лесното управление само чрез натискане на съответния бутон с пръст. Те са логически подредени около схематично представения трактор и така показват дори на неопитния шофьор правилните стъпки на управление, така че той да може да върши всичко интуитивно и сам.

 

 

Тракторите Quadtrac и Steiger са оборудвани с големи цветни монитори, част от системата AFS Pro 700 за прецизно земеделие. Тракторите функционират посредством AFS монитори и навигационната система AccuGuide TM, която предоставя възможност за запис на данни.

 

 

Всички нови модели CASE Quadtrac и Steiger са изтествани предварително в многобройни практически тестове, с участието на фермери. Тези модели са готови за тежка и продължителна работа! Очаквайте ги скоро и в България, от официалния вносител - Римекс 1 Холдинг ЕАД !

 

* максимална мощност

 

© 2010 Всички права запазени. Трактор.БГ