Новият комбайн Claas Avero 240 - компактен, мощен, иновативен

Новият комбайн Claas Avero 240 - компактен, мощен, иновативен

Новият зърнокомбайн на немския производител Claas – Avero 240 вече се предлага на пазара. Aкцентът при този модел е поставен върху новоразработената система за вършитба и сепариране, базирана на остатъчната сепарационна система на зърното с 4 отвеждащи сламата устройства в комбинация със система APS с ускорител.

Системата APS включва цилиндър на вършачния барабан с ширина 1060 мм и диаметър на барабана  450 мм., което води до няколко предимства – по-бърза жътва, по-голяма центробежна сила и с до 30% по-качествено разделяне на зърното. Резултатът е 20% по-добър пропускателен капацитет при същия разход на гориво.

Новият зърнокомбайн Avero 240 е с високопроизводителен двигател Caterpillar 146 кВ/198 к.с., който прави много нисък разход на гориво. Капацитетът на дизеловия горивен резервоар е 400 л. Благодарение на иновациите и на технологията Common Rail, Claas Avero е една наистина съвременна и модерна машина за прибиране на зърно.   

Хедерът е почти същия като на този при Lexion. Комбайнът може да се оборудва със стандартните хедери от C 660 до C 370, както и с Vario V 540 or V 600. Vario хедерът увеличава производителността при всички култури (от зърно до рапица) и съкращава времето за преоборудване.
 
Хедерът има възможност да се скъсява с 10 см и да се удължава с до 20 см при зърнените култури. С интегрираното си оборудване за рапица той може да се удължи с до 50%. Благодарение на равномерната жътва на всички култури, производителността се подобрява с 10%.

Сгъваемите хедери C 450, хедерите за жътва на соя S 600 и S 510 , както и 4,2-метровият Rake up също са приспособими към Avero 240.

Новият Claas Avero 240 предлага отличен комфорт за оператора, благодарение на уникалната високотехнологична кабина. С многофункционалния лост за контрол на скоростта, посоката, настройките на хедера и т.н., операторът има „всичко под ръка”.

Информационната система на Claas (CIS) позволява бърз преглед на всички важни функции на машината върху големия дисплей, с който разполага. Големият бункер за зърно – 5 600 литра, също допринася за увеличаване на производителността при работа с Avero 240. Той може да се изпразва за по-малко от 2 минути.

Vista кабината има климатик. Оборудването и включва още въздушна възглавница на мястото на оператора, напълно оборудвана пътническа седалка. В допълнение има охлаждаща кутия и радио със CD плеър, MP3 функции, хендсфрее (Bluetooth) система, USB интерфейс и слот за карта памет.

Комбайнът Claas Avero 240 се предлага на българския пазар от Универсал НВГ - Долна Оряховица.