Новият трактор CASE IH с демо тур в България

Официалното представяне на серията Case IH Magnum AFS Connect в България ще бъде през 2021 г.

Новият трактор CASE IH с демо тур в България

През месец октомври в българските полета заработи демотракторът Case IH Magnum 400 AFS Connect – най-новият модел от серията Magnum. Това е първата машина от модела 400, която стъпва на европейска земя за серия от персонални полеви демонстрации.

 

Новите трактори на Case IH – какво да очакват фермерите?

 

Основната и най-значима промяна в серията Magnum на Case IH се крие зад абревиатурата AFS Connect, разказа Свилен Лозанов, мениджър продажби „Земеделска техника“ в Тайтън Машинъри България, по време на демонстрацията край град Камено, област Бургас. 

 

 

Какво всъщност е AFS Connect?

 

AFS Connect дава възможност за отдалечен достъп и трансфер на данни до всяка една машина Case IH, брандирана с това лого. 

 

„На практика земеделският стопанин има възможност да следи дистанционно машината. Освен да наблюдава параметри, като разход на гориво, температура и други, вече може да прави дистанционен контрол и диагностика на машината, както и да актуализира различните видове софтуер по трактора“, сподели Свилен Лозанов по време на демонстрацията.

 

 

Какви са новостите и подобренията при тракторите Case IH Magnum за 2021 г.?

 

Освен видимите промени като предния капак, който е заимстван от автономния трактор Magnum, сега има изцяло нова кабина. Моделите 400-колесен и Rowtrac са оборудвани с напълно нова Full PowerShift скоростна кутия с 21 предавки, която се справя отлично. Цялата нова серия Magnum отговаря на стандарта за вредни емисии Етап V.

 

Новост е изцяло програмируемото осветление на трактора, което осветява на 360 градуса около машината за по-голямо удобство при работа през нощта. 

 

 

За кои стопанства ще бъде подходяща обновената серия Case IH Magnum?

 

Серията Magnum традиционно е позната във високия мощностен диапазон, където се използва за тежки и основни обработки като оран, дисковане, сеитба. Машината е подходяща до голяма степен за сеитба на пролетници. Навигационната система е на доста високо ниво – поддържа изцяло ISOBUS съвместимост, т.е. прави секционен контрол без никакъв проблем през терминала на трактора. На практика това е машина, която е приложима в повечето земеделски стопанства.

 

В момента серията Case IH Magnum се предлага в диапазона от 280 до 396 к.с. номинална мощност с опции за Full PowerShift скоростна кутия с 18, 19 и 21 скорости, както и вариант за CVT скоростна кутия.

 

 

Полевите тестове на Case IH Magnum 400 AFS Connect показаха следното.

 

По време на демонстрацията в град Камено тракторът работи в комбинация с култиватор Vaderstad TopDown – добре позната машина за българските фермери. С нея едновременно се извършват 4 операции – дисковане, продълбочаване и миксиране на почвата, подравняване и валиране.

 

През последните две седмици обаче тракторът е тестван в отделни части на България – при различни условия и с различен тип и вид инвентари.

 

„Тествахме машината с доста по-големи инвентари като 10-метрова дискова брана и 5-метров стърнищен култиватор. Смея да твърдя, че тя се представи по един доста добър начин! Направихме сравнение с аналогични конкурентни машини, за да добием представа за представянето й. Убеден съм, че това е машина, която е един от лидерите в своя клас“, обясни мениджърът продажби в Тайтън Машинъри България.

 

 

Официалната премиера на новите трактори Case IH Magnum AFS Connect в България ще бъде през 2021 г.

 

Повече информация за серията Case IH Magnum вижте ТУК. Цялото портфолио на Тайтън Машинъри България може да откриете на: кратък номер *4040, [email protected] или titanmachinery.bg