Новости при Farmlift през сезон 2019

Новости при Farmlift през сезон 2019
Най-популярните машини в линията телескопични товарачи на Case IH Farmlift с нови подобрения за сезон 2019 за по-висок капацитет, комфорт и производителност.
 

По-голяма товароподемност за сметка на броя цикли

 

При ключови модели товароподемността е увеличена, за да се подобри производителността с по-голямо натоварване при всеки цикъл и по този начин да се намали техният брой. Максималната товароподемност на двата модела с максимална височина на повдигане от 6 м е увеличена със 100 кг.
 
 
В резултат на това, Farmilft 633 има максимален капацитет на повдигане от 3 300 кг, а 636 има максимален капацитет на повдигане от 3 600 кг. Farmlift 737 със 7 м височина на повдигане има допълнителен капацитет от 200 кг, с максимален капацитет от 3,700 кг. 
 

Нови трансмисии за повече резултати и по-малко време

 

При Farmlift 742 със 7м/4,200 кг и Farmlift 935 с 9.1м/3,500 кг няма промяна по отношение на капацитета на повдигане, но при цялата гама има редица други подобрения, като сред тях ключова е новата трансмисия, проектирана за по-лесно определяне на най-подходящата система на работа.
 
Моделите Farmlift 633, 737 и 935 са оборудвани стандартно с трансмисия с четири предни / три задни скорости, с ръчна смяна. Като опция могат да бъдат с шест предни / три задни полуавтоматични скорости, които се управляват автоматично на четвърта, пета и шеста предавка. И двете трансмисии са с максимална скорост до 34км/ч. 
 
Като стандартно оборудване за модели 636 и 742 е трансмисия с шест предни/три задни скорости, която е изцяло автоматична при предните скорости и също може да се управлява полуавтоматично на четвърта, пета и шеста предавка за по-плавно движение на пътя. Тези модели също са с максимална скорост от 40 км/ч за по-бързо придвижване между полетата и функция за запаметяване, при което се избира последната използвана предавка при смяна на посоката за по-плавно превключване. 
 
И двете трансмисии са с нова електронна модулна система, което прави смяната на предавките по-плавна и в резултат на това се увеличава комфорта за оператора. Предавателните числа също са подобрени за по-висока производителност при ситуации при които се изисква високо сцепление, като работа на наклони или при операции с повдигане. В допълнение, всички модели са оборудвани с по-ефективен преобразувател на въртящия момент.
 
В комбинации с новите предавателни числа, максималната скорост се достига по-бързо. Други подобрения на трансмисията включват опция с нови индустриални гуми за работа предимно на твърди повърхности. Гумите Michelin BibLoad са с размер 460/70 R24 и се предлагат за всички модели.  
 

По-добър комфорт за оператора и по-лесно обслужване

 
Други нови функции на моделите Farmlift включват редица подобрения за повече комфорт на оператора. Автоматичното изравняване, което се предлага за всички модели, премахва нуждата да се гарантира изравняване на предните и задните колела преди смяна на режимите на управление. Същевременно, свързването на прикачен инвентар, който изисква хидравлична мощност е улеснено с новата опция за превключвател за контролиране на хидравличното налягане (APR), инсталиран на предната опорна скоба, за дистанционно активиране на хидравличния клапан.
 
 
Вече са налични и две опции на системата за автоматично гресиране за всички модели, за да се гарантира че всички точки на шасито и стрелата са обслужени без намесата на оператор. Първата опция е с хидравлично контролирана помпа за смазване на шасито, осите, шарнирните точки и цилиндри на стрелата, а втората хидравлично управлявана помпа за смазване на всички движещи се части на стрелата. Втората опция се контролира от движението на цилиндъра на плъзгача.
 
И двете опции са проектирани за да се гарантира винаги правилното смазване на всички точки, като се намали времето за обслужване и се избегне намесата на оператора. 
 
В кабината, комфортът е подобрен с нова седалка, предлагаща се на всички модели, която включва система за подгрев и пневматично окачване, и ергономия с по-добра колона за телескопично управление и наклон, като стандарт за модели Farmlift 636 и 742, и опция за Farmlift 633, 737 и 935. 
Добави коментар