Няма да се поставят измервателни уреди на горивата за трактори и комбайни

Няма да се поставят измервателни уреди на горивата за трактори и комбайни

Земеделските производители няма да бъдат задължени да слагат измервателни устройства на цистерните с гориво за селскостопански нужди.


За това се споразумяха Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз на кооперациите в България от една страна и Министерството на финансите, от друга. Информацията за Фермер.БГ съобщи председателят на НАЗ Ангел Вукодинов минути след взетото решение днес.Земеделските производители, които са крайни потребители и ползват горивото само за собствени нужди,  ще имат единствено задължението да изпращат по електронен път до НАП декларация за всяка доставка на гориво.Това е сериозно облекчение, коментира Вукодинов и допълни, че ще спести на стопаните сериозната инвестиция от 10-15 хил. лв за закупуване на измервателни уреди.


Председателят на НАЗ съобщи още, че днес, 18 - и Февруари  ще се проведе разширено заседание на Управителния съвет на Асоциацията в село Арбанаси за вземане на решение относно планираните протести, предвид заявената готовност от страна на управляващите да започне изплащането на субсидиите за единица площ.

 

© 2013 Tractor.BG