Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Очаква се ръст на продажбите на техника

Очаква се ръст на продажбите на техника

www.fermer.bg

Тази година се очаква ръст на продажбите на нова селскостопанска техника с малко над 12%, в сравнение с предходната 2006-а година. Данните са на база анализ направен от експерти на Асоциацията на българските села - отдел "Агробизнес", и се основава на информация подадена от основните вносители и търговци на селскостопанска техника в България.

В същото време, по-дългосрочните очаквания на търговците на техника са свързани с предстоящите реализации на проекти по линия на ЕС, благодарение на които в началото на 2008г. ще започне плавен растеж на продажбите, който към 2010 г. ще доведе до 40% разгръщане на сделките, спрямо сегашното състояние на пазара.

Най-сериозрен ръст в продажбите се очаква при оборудването за модернизиране на животновъдни ферми, както и при мелиоративната техника. 
Фермерите ще продължат да купуват най-вече на лизинг, като 3-те първи банки в това отношение остават Райфайзен, ОББ и Про Кредит, като по информация от анализа, става ясно, че ОББ държи над 65% от финансиранията в България със складови записи за зърно. С най-сериозен ръст от близо 20% за 2006г. във финансирането на сделки за закупуване на селскостопанска техика пък е Пиреос банк.

Данни на НСИ, включени в доклада, сочат пък, че към средата на 2006г. 67% от регистрираната земеделска техника в България е в състояние на "брак", а 19% от машините са на предела на техническия си живот. 

В момента най-достъпната за закупуване техника е тази произведена в Беларус, Турция, Китай и Италия. Ръстът на продажбите на земеделски машини произведени в ЕС се очаква да нарастне сериозно, тъй като по линия на Европейските фондове в областта на земеделието се очакват рестрикции при закупуването на машини, които не са произведени в рамките на съюза.

Коментари
jony
на 03.01.2011 17:43:21
[:thanku:][:thanku:][:thanku:][molq][molq][molq]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug