Опростена процедура и лихва от 2,9% предлага „Агрион Финанс“ на БАТА АГРО

Фермерите могат да се възползват от промоционалните условия до 1 месец след края на изложението

Опростена процедура и лихва от 2,9% предлага „Агрион Финанс“ на БАТА АГРО

Специализираното дружество за земеделски кредити „Агрион Финанс“ намали лихвата по универсалния си ипотечен кредит до 2.9% за първата година. Това стана ясно по време „БАТА АГРО“, което се провежда в Стара Загора от 14-17 май 2019 г.

 

Финансиране на 100% при лизинг на земя

 

Според експерти по кредитиране това е едно от най-ниските нива на пазара на заемите. Всички земеделски производители и заинтересовани, които посетят щанда на „Агрион“ по време на международното изложение, ще получат специален промо код, с който  ще могат да се възползват от промоционалните условия.

 

Те са валидни до 17 юни 2019 г., казаха от компанията, която е дъщерна на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион Инвест“. Гратисният период за плащане по главницата е 12 месеца.

 

„Специалните условия важат за кредити до 200 хил. лв., като минималният срок на заема е 5 години. След промоционалната първа година, лихвата до края на периода е 8,5%“, уточниха от „Агрион Финанс“. За обезпечение се приемат земеделска земя или други недвижими имоти, като процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната им оценка.

 

Друго сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земеделската земя е напълно безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на  компанията. Информация за пълните условия на кредитите на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес https://www.agrion.bg/bg/finance/.

 

Изчисленията на експертите на компанията показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва може да надхвърли 11 хил. лева. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на „Агрион“ по време на БАТА АГРО, са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.

 

„Целта ни е да улесним достъпа до кредити на малките и средни производители, които често не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банки, казаха от „Агрион Финанс”.

 

Поради тази причина компанията максимално е опростила процеса по отпускането на заеми. Не се изисква откриването на допълнителни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници.

 

Няма изискване и за разработка на  подробни бизнес планове, отчети и анализи.

 

Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. На практика фермерът дължи нищо преди да е сигурен, че ще получи желаното финансиране. 

 

Условията и възможностите за финансиране са разработени така, че да обхващат максимално потребностите и изискванията на агросектора, както на големите земеделски производители и малките фермери, така и на частните лица.

 

„Агрион Финанс“ предлага на своите клиенти също така кредити за оборотни средства и лизинг на земя. Компанията не поставя ограничения за сектора, в който работи кредитоискателят. Няма таван за финансирането, като се прилага индивидуален лимит за всеки кредитоискател, в зависимост от специфичните му нужди.

 

През май „Агрион“ отбелязва 5 години, откакто се появи на българския пазар. Компанията е предпочитан партньор както на собствениците на земя, така и на земеделските производители и арендатори.

 

Според проучване на дружеството, над 75% от продавачите на земя посочват именно „Агрион“ като предпочитан партньор при сделка. Компанията държи водеща позиция сред фирмите, чиито услуги собствениците на земя и продаващите биха ползвали. „Агрион“ е най-разпознаваемият бранд в земеделския бранш.

 

Земеделското дружество е първата българска компания, която изгради професионална верига от офиси на ключови точки в страната и въведе нови стандарти в земеделието, излизайки от анонимния модел на повечето посредници в бранша.