Оптиком Aгропарaд представи над 50 машини пред стотици фермери (ВИДЕО)

Оптиком Aгропарaд представи над 50 машини пред стотици фермери (ВИДЕО)
При изключителен интерес премина първият Агропарад у нас, организиран от фирма Оптиком. Въпреки горещото време над 300 земеделски производителя се се събраха, за да наблюдават дефилето на над 50 машини и работата им в реални условия.
 
Пред Трактор.БГ управителят на Оптиком Веселин Генев заяви: „Това е различно по форма и мащаб събитие, което беше едно голямо предизвикателство за Оптиком и екипа, за ръководството, защото такова нещо не е правено, под такава форма не са представени машини в страната, в такъв мащаб, но ние решихме да го направим за да покажем, че можем, за да покажем на нашите партньори, че те имат един силен партньор на който могат да разчитат и сега и за в бъдеще.“

 
Впечатляващият брой машини дефилира пред фермерите на своеобразна арена, като стартът на парада бе даден от JCB Workmax и Великотърновския духов оркестър. Един след друг излизаха тракторите с марките JCB, McCormick, Landini, окомплектовани с инвентар за обработка на почвата, сеитба, торене, пръскане, обработки в овощни насаждения и товаро-разтоварни дейности. Продуктовите мениджъри инж. Димитър Петров и Пламен Костадинов представиха основните характеристики и предимства на всяка една машина, която след това показваше възможностите си и на полето.
 
След атрактивното представяне на машините, интересът на фермерите да ги тестват на специално обособените демонстрационни площадки и да се запознаят с техниката в по-големи детайли бе също много голям. 
 

От организаторите се похвалиха, че първите сделки за машини бяха реализирани още на полето, което за тях затвърждава още веднъж успехът на избраната форма за представяне на селскостопанската техника, която предлага компанията.
 
„Аз също бях също учуден, че веднага след Агропарада и след тестване на машините бяха реализирани три трактора МcCormick, от серията Х6 430 по новата програма МcCormick Premium, която беше обявена тук на събитието“, коментира Веселин Генев.
 
 
 
Обявената по време на събитието програма McCormick Премиум е разработена съвместно от италианския производител Argo Tractors и Оптиком специално за българския пазар. Тя включва пакет McCormick Премиум пакет с 2-годишна пълна гаранция на машините, безлихвено финансиране с изплащане на машините на 10 равни вноски, без допълнителни оскъпявания и 2 години или 2000 мото часа пълно безплатно обслужване на машините. От Оптиком заявиха, че програмата е уникална за българския пазар. Фермерите, участвали в нея, ще трябва единствено да водят дневник на съответния трактор, за да се установи накрая при нейното приключване, че McCormcik са най-икономичните, най-ефективните, най-надеждните и най-добре представящи се в полето трактори.
 
 
Интерес има и към JCB лизинга, който Оптиком съвместно с JCB Finance предлага за изгодни покупки на машините с марка JCB.
 
Оптиком поканиха фермерите и на следващата си предстояща изява – изложението Бата Агро, което ще се проведе от 8 до 11 септември в Стара Загора, като обещаха отново атрактивно и силно представяне с много премиери:

 
„Подготвили сме щанд, който изглежда по различен начин. Подготвили сме много премиери. Част от машините, които бяха тук на полето, техни прототипи ще могат да се видят и там. Естествено като на всяко изложение ще имаме премиери. Двете ни премиери, които ще бъдат представени там са от гамата на JCB. За първи път ще представим новият, различният трактор, тракторът, който предизвика изключителен интерес в цяла Европа – JCB Fastrac 4000. Моделът, който ще представим е 4220 с мощност от 240 к.с. Освен това ще представим за първи път и новият челен товарач от серията 400-418S. Това е голяма машина , предвидена за големите земеделски стопанства и основно животновъдни стопанства. Считаме, че тя е необходима на пазара, тъй като в момента такава машина не се предлага“, обясни уравителят на фирмата.
 
 
От екипа на Оптиком са категорични, че ще продължат да се срещат с фермерите на полето, като ще търсят атрактивни форми за представяне на машините пред тях, даващи им възможност да се запознаят с техниката по един по-различен и нетрадиционен начин.
 
„Ние ще продължим с тази форма Агропарад, която ще стане наша форма на представяне на машините в следващите години и ще се стараем да влагаме и нещо ново, след всяко следващо събитие. Още веднъж искам да кажа, че с днешната демонстрация , с Агропарада, с това което показахме днес, с всички програми, които пуснахме McCormick Премиум, JCB Финанс, ние искаме да покажем, че стоим до нашите партньори и няма да ги изоставим дори и в моменти, в които има затруднения с финансирането!“, каза в заключение Веселин Генев.