Оптиком и Агростарс заведоха български фермери в централата на Ovlac (СНИМКИ)

Оптиком и Агростарс заведоха български фермери в централата на Ovlac (СНИМКИ)
Група фермери от Северна България, клиенти на Оптиком и Агростарс (дилър на Оптиком за Североизточна България) гостуваха на испанския производител на плугове OVLAC. Плуговете на OVLAC се внасят и предлагат на българския пазар от Оптиком от 1999 г. и работят успешно при множество български земеделски производители, дори и в особено тежки почвени условия.
 
OVLAC е семейна фирма, която произвежда почвообработващи машини от 1936 г. Плуговете са топ-продуктът, а през последните 15 години се произвеждат и култиватори и дискови брани. Днес в компанията работи 3-то поколение от фамилията и OVLAC е най-големият производител на инвентар за почвообработка в Испания.

 
Производството е разположено в модерна сграда на 20 хил. м², която приютява над 60 души персонал. Износът съставлява над 60% от общия обем и заминава за над 20 страни по света в изключително конкурентни и взискателни пазари като Франция, Германия, Великобритания, Чили, Южна Африка, Нова Зеландия, Китай и др.

 
Българските гости се увериха в изключително високото качество на целия процес на производството: подбрани шведски стомани за суровина, висока технологична дисциплина при изработката на всеки компонент, отлична организация и контрол на качеството. 
Фабриката за плугове OVLAC произвежда самостоятелно над 85% от всички детайли, като по този начин осигурява високото качество на готовата продукция. Собствената линия за боядисване осигурява перфектно и дълготрайно покритие.
 
Домакините от OVLAC заведоха гостите на дегустация в атрактивната винарска изба Bodegas Portia с уникален дизайн, съоръжения, лозя и страхотни вина. 

 
Интересна част от пътуването в Испания на българската група служители и клиенти на Оптиком бе посещението на Demoagro 2015. Изложението се провежда на полето на площ около 1000 дка, като всички участници имат еднакви по размер и оформление площи и съоръжения, а на посетителите се предоставя възможност да тестват селскостопанската техника в работа в реални условия. Земеделската техника се представя в три зони – за почвообработка, прибираща техника и специализирани машини (за лозарство, овощарство и др.). Сделки не се сключват, само демонстрации и избор на подходяща техника. На Demoagro плуговете OVLAC демонстрираха успешно своята здравина и надеждност.



 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!