Оптиком и JCB с демонстрации в животновъдните стопанства (ВИДЕО)

Оптиком и JCB с демонстрации в животновъдните стопанства (ВИДЕО)
След успешните демонстрации на машините с марка JCB в животновъдни ферми през миналата година, фермерите отново имаха възможност да тестват най-новите технологии в своите стопанства на организираните от фирма Оптиком демонстрации в животновъдни обекти в цялата страна. От фирмата споделиха, че трайно насочват внимание към нуждите на животновъдите и искат да им покажат как могат да работят по-ефективно и продуктивно. 
 
Инж. Димитър Петров, Продуктов мениджър JCB в Оптиком ООД сподели пред Трактор.БГ: "До момента сме направили 8 демонстрации, като тази ни е 9-та като миналата седмица бяхме в северна България. Протичат с голям интерес от фермерите и дори не само при клиента при който отиваме а и хора от съседните села идват на демонстрациите. Правим демонстрациите по много интересен начин за фермера, защото в неговата ферма може да тества машините на JCB как те могат да му помогнат. Машините са карани от операторите в тази ферма и фермерът има възможност да види точно, къде може да си помогне с машината на JCB, която ние му предлагаме."
 

 
Животновъдите видяха в действие в своите ферми богата гама от машините с марката JCB. Завидни умения на работа показа най-малкият в гамата JCB Loadall 516-40 Agri, благодарение на компактните си размери и уникалната си рама с усилена несиметрична греда и хидростатична трансмисия. Телескопичните товарачи JCB 541-70 демонстрираха своите отлични способности за товаро-разтоварни дейности, с товароподемност 4,1 тона до 7 метра височина. Тези товарачи  предлагат на оператора много добра видимост, както и изключителна стабилност при вдигането на всякакъв вид товари. Така вдигането на бали със слама се превръщат в детска игра. Високата маневреност се гарантира от 3 режима на управление - преден управляващ мост, преден и заден управляващ мост и "рачешко движение".
 
От екипа на Оптиком споделиха, че по време на демонстраците , компанията е имала възможност да разбере какви са най-честите проблеми в животновъдните стопанства по отношение на селскостопанската техника и да обсъди възможностите за тяхното разрешаване.

 
„Ние от Оптиком съвместно с JCB можем да им помогнем да разрешат е навременната сервизна дейност, както доставката на резервни части, нещо от което клиентите по животновъдните ферми с които се срещахме с тях се оплакват по време на тези демонстрации. Това ние от Оптиком можем да го гарантираме с нашите 8 сервизни бази из цялата страна, също така с 24-часова доставка на резервни части от производителя. Освен това машините на JCB са оборудвани с така наречената система Livelink, която постоянно проследява машината и ние в сервиза, както и JCB имат постоянна връзка с нея и знаят нейното техническо състояние във всеки един момент“,  посочи инж. Димитър Петров.
 
 
Как работят телескопичните товарачите JCB сподели фермерът Филип Малев от сливенското село Самуилово, който от скоро има в своето стопанство такава машина: „Закупихме от Оптиком фадрома JCB 531. Много добри са впечатленията ни, добре работи, доволни сме за сега от нея, нямаме проблеми и всичко е наред. При нас машините трябва да работят, няма как да чакаме някоя машина да се повреди и ние да не можем да си вършим работата. Сервизът и сервизното обслужване са от голямо значение, поддръжката – също, защото без сервиза просто няма да има дълъг живот фадромата.“
 
 
Оптиком предлага съвместно с JCB Finance изгодни финансови условия за покупката на избраните машини с минимална първоначална вноска. Това е възможност, която компанията дава на българските животновъди да оборудват своите стопанства с високопродуктивна техника без това да ги утежнява допълнително: "Оптиком съвместно с JCB финанс предоставя на клиенти възможност да купят на цената по ценова листа на тази машина с безлихвен лизинг. Това е единствено при машините на JCB и телескопичните товарачи на JCB."
 
Товарачите JCB 525-60, JCB 541-70, JCB 516-40  определено привлякоха вниманието на животновъдите, тъй като това са многофункционални машини, оборудвани с разнообразни приспособления за ефективна работа във всяка ферма – както по почистването, така и по изхранването и денонощната грижа за животните.
 
 
Товарачите JCB ще продължат да бъдат на разположение на фермерите за демонстрации в техните стопанства, като те могат да заявят това на телефон 0884/266107. Фермерите ще имат възможност да се запознаят с пълната гама машини с марката JCB и по време на изложението Бата Агро, което ще се преведе от 8 ми до 13 март в Стара Загора, като там официална премиера ще направи моделът JCB 525-60 Agri Plus, след успешното му тестване в реални условия. 
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!