Оптиком подари на своите клиенти възможността да видят на живо производството на тракторите McCormick и Landini (СНИМКИ)

Оптиком подари на своите клиенти възможността да видят на живо производството на тракторите McCormick и Landini (СНИМКИ)
На тазгодишното пролетно издание на Бата Агро Оптиком обяви атрактивно предложение за своите клиенти - тракторите McCormick X7 и X6 със специален Premium пакет: 24 месеца пълна заводска гаранция, безплатно сервизно обслужване с включени масла, филтри и труд заедно с 24 месеца изплащане на машината без оскъпяване. Допълнителен бонус за собствениците на трактори McCormick бе пътуването до Италия на Винен тур от 12 до 14 октомври. В чест на 25-годишнината си Оптиком съвместно с домакините от Argo Tractors, производител на италианските трактори McCormick и Landini, подариха на своите клиенти възможността да се запознаят на живо с производството на тракторите, както и да се докоснат до италианската култура за добра храна и вино.  
 
 
Гостите бяха топло посрещнати в Центъра за резервни части в Сан Мартино ин Рио от търговския директор на Арго Тракторс г-н Марио Скапин, който подчерта колко важни са за компанията срещите с клиентите и тяхното мнение за подобряване на работата и продуктите. Всички трактори на компанията се произвеждат изцяло в Италия, в три завода в областта Реджо Емилия – Сан Мартино ин Рио, Лудзара и Фабрико, специализирани в производство на отделните продуктови гами, кабините и повечето компоненти в машините. Центровете за следпродажбено обслужване и резервни части са в Италия, Сан Мартино и Франция, Сен Дизие. 
 
 
От Джанкарло Монтаняри, ръководител търговски отдел, гостите научиха, че Арго Тракторс с производствения си капацитет от над 22 000 трактора годишно, пускани на пазара с брандовете Landini, McCormick и Valpadana, е сред най-големите производители на трактори в света. В Argo Tractors си дават среща добрите традиции в тракторостроенето с новите технологии, а резултатът е голяма продуктова гама с универсални и специализирани трактори с мощност от 35 до над 300 к.с., с 4 и 6-цилиндрови двигатели, за приложение на полето, в овощни градини и лозя; верижни, комунални и трактори с чупеща рама за специализирано приложение. 85% от произведените трактори са за износ и се продават чрез търговската мрежа, включваща 9 филиала в Германия, Испания, Франция, САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, ЮАР и Италия; 130 вносителя по цял свят, сред които българския Оптиком ООД и над 2000 регионални дилъри.
 
 
Във всяка от фабриките гостите видяха оптимизирания производствен процес по японския модел Кайзен, въведен преди 4 години и довел до значително подобрение на качеството на производство и на продуктите, снижаване на разходите и елеминиране на грешките. С интерес присъствахме на тестовете за контрол на качеството на току-що излезли от производствената линия трактори McCormick. След обща снимка на групата пред входа на централата във Фабрико видяхме и производството в най-големия завод, който в момента се разширява и обновява. Арго Тракторс през последните години инвестира значителни средства в нови роботизирани комплекси за прецизно производство на голяма част от компонентите, нужни за създаването на трансмисиите и други възли в тракторите. Нова придобивка за финален контрол на качеството и нов пункт за товаро-разтоварни дейности има и Терминалът за експедиция на готовите машини.
 
 
Турът продължи с разходка сред историческия център на град Карпи – средище на изкуство, история и богата култура. Ренесансовият Площад Мартири е е третият по големина в Италия и е центъра и душата на града с Палацо дей Пио - Двореца, Катедралата, Театъра с покритите си безистени. Карпи е синоним на добра храна и вино, в което се убедихме с наслада. Много от световно-известните италиански гастрономични продукти принадлежат на местните традиции – Балсамовия оцет, виното Ламбруско, сиренето на Парма, т.н. пармезан, лазанята, тортелините и ньоките. Българската група опита свежо Просеко, Ламбруско розе и типичното за областта червено вино Санджовезе, съчетани с типични местни деликатеси в семейния ресторант Il Carducci, любимо място на местните жители. Десертите бяха не по-малко забележителни и поляти с лимончело – лимонов ликьор и нучино – ликьор от зелени орехчета.
 
 
Вторият ден от Винения тур бе запазен за посещение на забележителния винен район Тренто, Южен Тирол и Винарна Ферари - една от водещите компании в Италия в производството на естествено пенливи вина по класическия метод Спуманте и сред топ 10 в света с годишни продажби на над 5 млн бутилки. Благодарение на създателя на винарната Джулио Ферари този район е най-голямата територия с лозя от сорта Шардоне в Италия – прекрасна градина от лози, защитени от заобикалящите ги планини.
 
 
Лозята за вината на Ферари се обработват с трактори McCormick и Landini, а избата се отличава от всички други италиански фирми в този сектор, защото произвежда ексклузивно пенливо вино по класическия метод и единствено от грозде, отгледано в техните собствени лозя или в други лозя в Трентино, контролирани от собствени енолози. Мехурчетата на Трентино винаги са били важни за събития на различни институции – културни, шоубизнес, спортни – вината на Ферари се използват като аперитив във всички италиански посолства по света, холивудските звезди празнуват нощта на Оскарите с Ферари, италианските спортни отбори празнуват с Ферари  от 1982 - от Световната Купа до Световния Ски Шампионат през 2005.
 
За екипа на Оптиком беше привилегия да споделим с нашите лоялни клиенти интересното пътуване и италианското изкуство да се работи и живее добре!

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!