Оптиком представи новия JCB 8310 Fastrac на изложението БАТА Агро 2012

  • 16.06.2022 15:26
  • 1418
  • 0
  • Новини
Оптиком представи новия JCB 8310 Fastrac на изложението БАТА Агро 2012

 

Оптиком представи новия трактор JCB 8310 Fastrac на изложението за селскостопанска техника БАТА Агро 2012 в Стара Загора.

 

Фермерите, които посетиха изложението използваха редица тест-драйв тестове за да усетят качествата на новия трактор JCB Fastrac 8310.

 

JCB 8310 заедно със своя малко по-голям събрат - JCB 8280 са флагманите на новата серия 8000, която английския производител разработи специално за нуждите на модерното земеделие.

 

Този трактор е оборудван с 8,4 литров двигател SISU и безстепенна трансмисия V-Tronic, която е с изцяло нов софтуер и гарантира плавната и работа. Освен това тя е оборудвана и с круиз контрол, за максимално удобство на оператора."

 

В новия трактор JCB 8310 също подобрихме охлаждащата система, с цел по-лесния сервизен достъп, което я прави и изключително лесна за почистване.

 

Този трактор е оборудван и с новата Live Link сателитна GPS система, която е свързана с хидравликата за автоматично управление на трактора, а също така контролира безопасността при движение при висока скорост.


Подобрихме също така и сервизния достъп до друга важна част, където вече на едно място са хидравличния резервоар, измиващата течност, акумулаторите и спирачната течност на трактора."


Кабината в новия JCB 8310 е изключително просторна. Тук вече имаме пасажерска седалка в пълен размер. Всички контролни уреди са интуитивни за управление. С джойстика задаваме работата на трансмисията и движението на трактора напред и назад. От новия тъч-скрийн дисплей могат да се задават всички основни параметри за работата на машината, включително пълно автоматизиран режим на работа както и автопилот при транспортно положение.

 

При работа в полето, оператора може да зададе желаната работна скорост и интелигентната компютърна система ще я поддържа автоматично при оптимална синхронизация работата на двигателя, трансмисията и хидравликата.

 

В допълнение ние имаме и изцяло нова тракшън система, която е с активно окачване на колелата и електронен контрол против буксуване в полето и поднасяне на пътя. Системата е автоматично синхронизирана с оборотите на двигателя, който помага за стабилизирането и нормалната работа на машината.


Максималната скорост, която достигат новите трактори JCB Fastrac е до 70 км./ч. Те са оборудвани и с новата електронна-спирачна система EBS, която замества добре позната досега ABS система. Тракторите са оборудвани и с по-мощен алтернатор, който осигурява едновременна работа на всички работни светлини и електроника.

 

JCB Fastrac 8310

 

© 2012 - текст, снимки и видео - Tractor.BG