Оптиком представи новия JCB 8310 Fastrac на изложението БАТА Агро 2012

Оптиком представи новия JCB 8310 Fastrac на изложението БАТА Агро 2012

 

Оптиком представи новия трактор JCB 8310 Fastrac на изложението за селскостопанска техника БАТА Агро 2012 в Стара Загора.

 

Фермерите, които посетиха изложението използваха редица тест-драйв тестове за да усетят качествата на новия трактор JCB Fastrac 8310.

 

JCB 8310 заедно със своя малко по-голям събрат - JCB 8280 са флагманите на новата серия 8000, която английския производител разработи специално за нуждите на модерното земеделие.

 

Този трактор е оборудван с 8,4 литров двигател SISU и безстепенна трансмисия V-Tronic, която е с изцяло нов софтуер и гарантира плавната и работа. Освен това тя е оборудвана и с круиз контрол, за максимално удобство на оператора."

 

В новия трактор JCB 8310 също подобрихме охлаждащата система, с цел по-лесния сервизен достъп, което я прави и изключително лесна за почистване.

 

Този трактор е оборудван и с новата Live Link сателитна GPS система, която е свързана с хидравликата за автоматично управление на трактора, а също така контролира безопасността при движение при висока скорост.


Подобрихме също така и сервизния достъп до друга важна част, където вече на едно място са хидравличния резервоар, измиващата течност, акумулаторите и спирачната течност на трактора."


Кабината в новия JCB 8310 е изключително просторна. Тук вече имаме пасажерска седалка в пълен размер. Всички контролни уреди са интуитивни за управление. С джойстика задаваме работата на трансмисията и движението на трактора напред и назад. От новия тъч-скрийн дисплей могат да се задават всички основни параметри за работата на машината, включително пълно автоматизиран режим на работа както и автопилот при транспортно положение.

 

При работа в полето, оператора може да зададе желаната работна скорост и интелигентната компютърна система ще я поддържа автоматично при оптимална синхронизация работата на двигателя, трансмисията и хидравликата.

 

В допълнение ние имаме и изцяло нова тракшън система, която е с активно окачване на колелата и електронен контрол против буксуване в полето и поднасяне на пътя. Системата е автоматично синхронизирана с оборотите на двигателя, който помага за стабилизирането и нормалната работа на машината.


Максималната скорост, която достигат новите трактори JCB Fastrac е до 70 км./ч. Те са оборудвани и с новата електронна-спирачна система EBS, която замества добре позната досега ABS система. Тракторите са оборудвани и с по-мощен алтернатор, който осигурява едновременна работа на всички работни светлини и електроника.

 

JCB Fastrac 8310

 

© 2012 - текст, снимки и видео - Tractor.BG