Оптиком с премиера на машини от водещи световни марки - ВИДЕО

Оптиком с премиера на машини от водещи световни марки - ВИДЕО

Международното селскостопанско изложение БАТА Агро 2011 приключи, но продажбите на техника продължават. По време на изложението бяха създадени много добри контакти с клиенти, както и договорености за нови продажби, съобщиха от „Оптиком“. Фирмата е традиционен изложител в престижния форум и отново имаше голям щанд, който беше посетен от стотици земеделски производители.
 
На щанда на „Оптиком“ бяха подредени десетки машини, сред които впечатляващите изделия на JCB, Landini, Laverda, имаше и премиера на непоказвани досега машини на българския пазар.  Сред тях са две 12-редови сеялки от MONOSEM, заради чието представяне специален гост беше Експорт мениджърът на френската компания-производител  Ерик Марекай, който разказа любопитни факти около предлаганите машини:

„MONOSEM е семейна фирма, с повече от 70-годишна история, водеща в света и специализирана в производството на прецизни сеялки и разсадо-посадъчни машини за царевица, слънчоглед, захарно цвекло и др. Произвеждаме много машини, 70% от общото производство се изнасят на 5 континента.
Предлагаме в България цялата гама машини, които произвеждаме -  6 и 8 редови, а отскоро внедрихме и вече предлагаме 12 редови сгъваеми сеялки.
Ние работим отдавна и единствено с "Оптиком", който е наш успешен представител на българския пазар, и заедно даваме на селскостопанските производители машините, от които имат нужда според спецификата на почвата, която обработват – било то много тежка или лека, тъй като в България има разнородни типове почви. Последната новост, която разработихме и представяме и на изложението, е  12 редовата навесна сеялка за пунктирна сеитба, която е тройносгъваема и удобна за транспорт – в работно положение ширината й е 9 м, а в сгънато само 3 метра, за да отговаря на изискванията за превоз. Другият нов модел е 12 редовата прикачна сеялка, която е разработена за работа в по-тежки почви и за хора, които обичат да извършват сеитбата при по-бързи скорости. Отлично работи на 9 м работна ширина при утъпкани почви с недостатъчна предварителна обработка. И двата модела осигуряват висока производителност и икономичност.

По време на изложението БАТА Агро „Оптиком“ показа също за първи път на българския пазар супер варианта на телескопичен товарач на JCB 541-70. Интересът беше съсредоточен и към новия модел трактор на Landini - Power Mondial 115, който е специално произведен за българския пазар, сподели управителят на „Оптиком“ Веселин Генев.

Гости на "Оптиком" по време на изложението бяха и представители от европейски заводи за производство на селскостопански машини, които също консултираха посетителите, проявили интерес към тракторите и комбайните. "За нас най-важно е да имаме отношение с нашите клиенти, не такова между продавач и куповач, а да имаме отношение на доверие. Това е основната причина на това най-голямо изложение нашите водещи специалисти, както от сервиза, така и от представителите на фирмите производители да иамт възможност да се срещнат с нашите партньори, защото с голяма част от тях ние работим вече повече от десет години. Познават ни, имат ни пълно доверие", допълни управителят.

Той напомни и за уникалната промоция за допълнителната безплатна гаранция, която предлагат за телескопичните товарачи на JCB – 1000 моточаса допълнителна гаранция. България е първият пазар извън Обединеното кралство, където се предлага допълнителна 1000 моточаса гаранция за телескопичните товарачи.

В последния ден на БАТА АГРО , вносителят на селскостопанска техника фирма Оптиком, награди победителите в конкурса за детска рисунка на тема "Искам да стана фермер". Участниците в надпреварата са деца на възраст от 4 до 14 години от детски градини, училища и клубове по рисуване от цялата страна, които изпратиха 273 рисунки.