Оптиком ще представи новости от JCB, Laverda, Landini и Monosem на Бата Агро

Оптиком ще представи новости от JCB, Laverda, Landini и Monosem на Бата Агро

Фирма Оптиком ООД ще представи за пореден път гамата от селскостопанска техника, с която се опитва да покрие голяма част от нуждите на земеделските производители. Това ще се случи на селскостопанското изложение Бата Агро от 11 до 15 май 2010 год. в гр. Стара Загора.

Земеделските производители познават Оптиком като компания, която предлага машини за всички земеделци – не само като цена, но и като технически показатели и технология, обясни управителят на фирмата Веселин Генев. Фирмата ще акцентира върху разнообразието на предлаганите машини. В центъра на изложението ще бъдат топ-продуктите на Оптиком – JCB, Laverda, Landini, Monosem, Sulky, Ovlac. Много са и новостите, които фирмата ще покаже по време на Бата Агро:

JCB ще бъде представен с флагмена у нас - трактора Fastrac 8250. Новост е тракторът от 7-ма серия на JCB – 7230, с мощност 230 к.с., при който са въведени редица подобрения от началото на 2010 година. За първи път 7230 Fastrac ще се предложи с възможност за управление на предния мост чрез GPS система. Тя е разработена от JCB съвместно с Trimble. До сега при тракторите Fastrac беше технически трудно да се прилага такъв тип управление посредством GPS. Тази нова възможност, която ще представи Оптиком за първи път в България, е и абсолютна новост на европейския пазар. Фирмата ще представи и най-продавания на нашия пазар телескопичен товарач 531-70 Agri, който е с 3100 кг товароподемност и 7 метра височина на повдигане.

Оптиком ще покаже и новости от италианския производител Laverda. Ще бъдат представени два комбайна – флагменът на фирмата Laverda M 306, както и по-малкият Laverda – REV 225. Комбайнът M 306 е с изключително много подобрения във всички части – хедера, вършачния апарат, сламонадробителя. Всички тези промени, чиято цел е повишаване на производителността, се въвеждат за новия сезон и ще бъдат представени на българския пазар за първи път. Една от тях е обновеният канал на елеватора – сега по-дълъг и с по-голям капацитет, осигуряващ гладкото преминаване на зърното и възможността да се използват по-големи хедери. Подобрена е и работата на оператора чрез още по-добра видимост от кабината. Задвижването на хедера и овършаващия механизъм е усилено и още по-надеждно, като са променени размерите на някои шайби и увеличена здравината на ремъците. Към многото технологични подобрения се добавя и разширената оперативна надеждност на управлението чрез бордния компютър – 2-ро поколение Agritronic Plus.

Оптиком ще представи и най-малкия комбайн, който предлага от сериите на Laverda – REV 225 с 5,4-метров хедер, който е подходящ за средни по размер земеделски стопанства.

Много новости ще има и на изложбената площ на Landini. Дебют ще направи тракторът от новата 7-ма серия на Landini, който беше разработван в продължение на 4 години. Тракторът 7-210 е с изцяло нова конструкция, с мощност 200 к.с. и с голям запас от въртящ момент; двигателят е оборудван със системата Dual Power, чрез която мощността нараства до 14% при използване на ВОМ. Модерната трансмисия Autopowershift осигурява автоматично превключване на скоростите в транспортния диапазон и за да задоволи различни изисквания се предлага в три версии:
-    TECHNO – 4 ръчно превключващи се диапазона с 8 скорости Power Shift във всеки от тях. Механично управляеми допълнителни разпределители.
-    COMFORT – 4 електрохидравлично превключващи се диапазона с 8 скорости Power Shift във всеки от тях. Механично управляеми допълнителни разпределители.
-    FULL-TRONIC – 4 електрохидравлично превключващи се диапазона с 8 скорости Power Shift във всеки от тях. Електронно управляеми допълнителни разпределители.

За първи път фирмата ще предложи на българските клиенти и трактора от серията Landini Powermondial – 110 к.с. Той е с тегло около 5 тона, за да може да се използва дори и с по-тежките навесни сеялки и въобще по-тежкото навесно оборудване. Специално по поръчка на Оптиком тракторът се произвежда с тесен преден мост и в комплект с тесни гуми влиза при 70 см междуредие при окопните култури. Това прави машината многофункционална и тя може да се използва дори в малки и средни стопанства, въпреки сравнително големите си размери. Powermondial е подходящ  както за тежки почвообработки, така и за сеитба и за окопаване.

Последната новост от Landini е новият Rex с двигател 83 к.с. Той представя нова генерация на традиционно популярния лозаро-овощарски трактор от серията. Тракторът e с много подобрения основно в хидравликата и отговаря на най-новите изисквания на пазара.

Лидерът при сеялките Monosem ще бъде показан на изложението Бата Агро с традиционните машини. За първи път ще бъде прeдставена сеялката от новата серия NG+4 – четвърта версия на много популярната сеялка за окопни култури. През тази пролет на българския пазар вече има такива машини в действие, но на изложение те ще бъдат показани за първи път.

Друга новост на Бата Агро ще бъде американската почвообработваща техника на Great Plains, представена от Оптиком, съвместно със своя дилър Агро Старс от Добрич. Сред продуктите ще е култиваторът за слята повърхност, който след първите тестове в България е показал изключително добри резултати. Посетителите на щанда на Оптиком ще видят и т. нар. дисковатор – комбинирана машина между дискова и култиваторна секции, която е много подходяща за привържениците на традиционното земеделие (с оран, култивиране, сеитба и валиране), които не са малко.

Традиционно Оптиком ще изложи щанговите пръскачки на Kuhn, тороразпръскаващите машини на Sulky, както и много други машини, които посетителите ще имат възможност да видят на самото изложение от 11 до 15 май в Стара Загора.

Оптиком залага на продуктите на високо техническо и технологично ниво, но не на последно място поставя и цената, за да могат машините да бъдат достъпни за всички земеделци, обясни управителят на фирмата Веселин Генев. Той подчерта още, че посетителите на изложението ще имат възможност да видят демонстрация на част от машините, както и да се включат в специално организирания тест драйв.

Много от машините, представени по време на изложението, Оптиком ще предложи на атрактивни промоционални цени. Сред тях ще са три модела комбайни на Laverda, трактори JCB Fastrac с мощност 230 к.с. и 260 к.с., някои от тракторите на Landini – новият 7-210, Powermondial и Powerfarm.