Оптиком стана партньор благодетел на Аграрната гимназия в Павликени (ВИДЕО)

Оптиком стана партньор благодетел на Аграрната гимназия в Павликени (ВИДЕО)

Старозагорската фирма Оптиком  вносител на земеделска техника с маркитеJCB,Landini, McCormick, Monosem, Sulky, Ovlac и др. на българския пазар стана партньор благодетел на Професионалната гимназия по аграрни технологии „Ц. Церковски” в Павликени.

 

Училището, обучаващо гимназисти по специалност  „Механизация на селското стопанство“, има установени дългогодишни отлични отношения с търговско и сервизно представителството на Оптиком в гр. Павликени .

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 

Идеята за партньорството между образованието и бизнеса е да се подкрепи доброто професионално образование в България, от което агранният сектор има изключително голяма нужда.

 

Фирма Оптиком застава зад каузата учениците в професионалната гимназия да имат възможност да придобият практически опит в областта на селскостопанския сектор чрез учебна практика и летни стажове на ученици в базите на фирмата в Павликени, Стара Загора, Плевен и др . Учениците ще получат и организирано посещение на най-голямото селскостопанско изложение „Бата Агро“ през 2015 г.

 

На специална церемония в ПГАТ „Ц. Церковски”, Павликени, на 27.11.2014 в присъствието на ученици и гости, директорът Надежда Иванова получи официално и нови селскостопански машини. Техниката - трактор Landini 5-115H и култиватор за слята обработка Zamidis, е придобита по проект  „За успеха си утресе готвим от днес” в рамките на Националната програма „Модернизиране на системата на професионалното образование” на МОН за 2014. Техниката ще се поддържа и сервизира от екипа на фирма Оптиком в гр. Павликени, ръководен от инж. Пламен Христов.

 

Оптиком ООД реши да обогати  и материалната база на  училището като дари тороразпръскваща машина за целите на професионалното обучение в гимназията по специалността „Механизация на селското стопанство”.

 

Веселин Генев, управител на Оптиком ООД и инж. Пламен Христов, ръководител на представителството в Павликени,  предоставиха дарената тороразпръскваща машина и обявиха готовността на компанията за сътрудничество с гимназията и за нови съвместни инициативи с цел успешната бъдеща професионална реализация на учениците.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!