Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Оптиком заведе български фермери в заводите на JCB в Обединеното Кралство (снимки)

Оптиком заведе български фермери в заводите на JCB в Обединеното Кралство (снимки)

Оптиком ООД, официалният дистрибутор на агротехниката на JCB в България, отново заведе на гости в централата и заводите на английския производител на високотехнологични машини JCB в Обединеното Кралство група земеделски производители от цялата страна.

Гостите бяха радушно посрещнати в центъра за посетители от Алан Блейк, изпълнителен директор на JCB, който ги запозна с най-новите разработки и успехи на компанията.

Интерес предизвика Музеят на JCB, където са събрани всички любопитни факти и исторически постижения на JCB, ето част от тях:

1953 – изобретен първият в света багер-товарач, най-бърз, най-здрав (ползва се от Английската Армия), най-продаван (1 от всеки 2 продадени в света е JCB багер-товарач);

1977 – изобретен телескопичният товарач, №1 в света – 1 от всеки 3 продадени е JCB;

1991 – започва производството на първият в света и единствен досега високоскоростен трактор JCB Fastrac с еластично окачване на предния и задния мост и с най-добри теглителни качества.

Английският производител остава в историята с първия в света дизелов двигател с чисто изгаряне JCB EcoMax. Легендарният двигател JCB задвижи и специалния автомобил JCB Dieselmax, който постави световен рекорд за дизелови автомобили на соленото езеро Бонвил, САЩ през 2006 г. – 350,092 мили/ч (564,14 км/ч).

JCB са изобретили и най-безопасния в света мини челен товарач с уникална „monoboom” стрела и странична врата за достъп на оператора в кабината, както и първия специализиран колесен товарач за работа в селското стопанство с ненадмината и досега производителност. Не случайно наскоро JCB получиха награда за Иновации от Английската Кралица.

Българската група посети Централата, заводите за производство на багери, товарачи и трактори JCB, както и JCB Power System – високо-технологичната линия за производство на двигатели, и Световният JCB център за части.

Последният ден от посещението беше запазен за разходка из забележителностите в Лондон.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug