Още 3 нови трактора Buhler пристигнаха в България

Още 3 нови трактора Buhler пристигнаха в България

Вчера в 11,30ч. на българска територия стъпиха още 3 броя нови трактори BUHLER от серията HHT 435. Разтоварването на мощните трактори от закотвения на Свищовския бряг кораб, затрудни сериозно старият пристанищен кран, който едвам повдигаше всеки от тях с маса над 18 000 кг. След сериозни усилия обаче от страна на инженерите на пристанището, новите канадски трактори, натоварени в Германия стъпиха у нас и потеглиха на ход към базата на фирма Бултрекс в гр.Левски.

Първият трактор BUHLER бе внесен от фирма Бултрекс в средата на месец Април, т.г.
До края на жътвената кампания тази година от ръководството на "Бултрекс" съобщиха, че си поставят за цел да представят на максимален брой едри фермери предимствата на тракторите Buhler. От фирмата заявиха очакванията си след Добричкия панаир и прибирането на зърнената реколта в края на август да бъдат реализирани сериозни продажби.

Този клас трактори допълват високопроизводителните мощни комбайни “Дон”, Vector и Acros. Новият пълноприводен трактор Buhler - Versatile High Horse Power (HHT) е насочен към съвременните фермери и е проектиран така, че да отговаря на нуждите от мощности на по-крупните стопанства. Специалната му конструкция, надеждния му и мощен двигател и качетвото на комфорт в кабината го правят най-подходящия избор на големите фермери.

Тракторите HHT се предлагат в три разновидности - с мощности от 435, 485 и 535 к.с. С цел осигуряване на максимална надеждност дори и в най-екстремни условия, рамата на трактора е изработена от дебел стоманен лист, изнесените планетарни оси са с нов вариант на закрепване на колелото - с 24 болта, а стандартните сдвоени колела осигуряват ефективно предаване на мощността. Машината работи с 6-цилиндровия, 15-литров турбо двигател Cummins QSX, предлагащ наистина впечатляващи работни характерисктики. Предлагат се няколко вида трансмисии, както механични, така и с PowerShift. QuadShift трансмисията е механична 12х4, осигуряваща 4 лесно превключващи се и напълно синхронизирани предавки във всеки от трите работни варианта. PowerShift трансмисията е 16х4 със сервомеханизъм тип Caterpillar Powershift TA22-M4WD, монтирана на моделите 485 и 535. Разполага с 16 предни и 4 задни скорости, които се превключват с един-единствен лост без съединнител посредством няколко различни начина.

Кабината на тракторите HHT 4WD е проектирана в съответствие с последните тенденции в селскостопанската техника. Видимостта е 360 градуса и дори при теглене на големи приставки теглича се вижда отлично. Екранът с висока разделителна способност предоставя винаги добре видима и детайлна информация за работата на машината. Големите контролни прибори осигуряват пълно и лесно управление на работната среда. Луксозния вариант на кабината Deluxe Cab е с дори по-голям комфорт и функционалност.