Още една марка трактори влизат в България

Още една марка трактори влизат в България

Още една марка трактори влизат в България. Това е швейцарската марка HÜRLIMANN, които ще се представят от Агромашина-София. Първите модели ще бъдат представени на селскостопанското изложение в Добрич от 28 Август.

След приватизацията на "Агромашинаимпекс" преди няколко години, повечето от световните марки в областта на селскостопанската техника бяха вече заети от редица фирми и сред поредица от неуспешни опити към производители от редица страни, вносът на тракторите HÜRLIMANN може да се каже е първата крачка, която Агромашина прави за да има собствен внос на нови трактори.

Досега Агромашина, продаваше предимно нови трактори МТЗ, но предвид субсидиите, които ще се отпускат по Европейските програми в областта на земеделието, ръководството е решило да използва контактите и опита си в прилагането на такива проекти за нова техника, фокусирайки погледа си  към още една марка - този път Европейска. Тракторите Хърлиман към момента имат представителства в 14 Европейски страни, като пазарният дял, който заемат в продажбата на нови трактори за рамките на ЕС е около 0,4%. "Хърлиман" са част от "Same Deutz" и произведените трактори за 2006-а година представляват 3,04% от общия брой произведени трактори на групировката.
За първи път през2006-а година са произведени трактори Хърлиман в диапазона 100-120 к.с.

Преди 3 години Агромашина-София ЕООД бе първата фирма, която направи опит да стане Официален вносител на японските трактори Kubota за България, но тогава представителите на Японския гигант не останаха с добро впечатление от степента на развитие на селскостопанския ни отрасъл и прецениха да се въздържат. Тази година преговори за представителство на Kubota за България водят 2 други български фирми, по покана на една от които представители на Kubota Corporation обиколиха в продължение на седмица - лозовите масиви в Карнобатско, Бургаско, Варненско, както и части от Добруджа / във връзка с новите висок клас трактори Kubota/. Очаква се развитие по въпроса с това, дали ще има скоро вносител на нови трактори Kubota за България да стане до края на годината. 

Припомняме Ви, че на база договореност между страните в Световната Търговска организация, по Оперативните програми на ЕС стопаните ще могат да купуват нови трактори и техника, без да има изкискване те да са произведени в рамките на ЕС.