Остави ни пионерът в селскостопанската техника Хелмут Клаас

Ръководството на Claas пое дъщеря му - Катрина Клаас-Мюлхаузер

Остави ни пионерът в селскостопанската техника Хелмут Клаас

Хелмут Клаас, дългогодишният управляващ съдружник, председател на надзорния съвет и председател на комитета на акционерите на CLAAS Group, почина на 5 януари 2021 г. на 94-годишна възраст.

 

Световните рекорди в земеделието

 

Кариерното развитие на Хелмут Клаас
Хелмут Клаас е роден в Харсевинкел, Германия през 1926 година. Родителите му Август и Паула Клаас управляват съвместно малка компания за селскостопански машини с около 100 служители по това време. След като завършва гимназия, той се обучава за машинист. Следват стажове в металообработващи компании и по-нататъшни практически проучвания. След като завършва аграрна специалност в Париж, Франция - той поема отговорността за планирането и основаването на компания за продажби на Claas във Франция, днешната Claas France SAS. През 1958 г. се присъединява към семейния бизнес на родителите си в Харсевинкел. 


Началото на Claas
През 1962 г. е назначен за управляващ директор. Когато компанията е реорганизирана в отворена търговска компания през 1978 г., Хелмут Клаас се присъединява като партньор. В хода на преобразуването на компанията през 1996 г. в съдружие, ограничено от акции, той преминава от ролята на управляващ съдружник в председател на надзорния съвет и председател на комитета на акционерите.
Хелмут Клаас винаги е обръщал специално внимание на разработването на продукти, ориентирани към бъдещето, както и тяхното икономично серийно производство. На него дължим комбайните Lexion и тракторите XErion.

 


Хелмут Клаас: Пътят на Claas към предоставяне на цялостни решения
През 2003 г. Хелмут Клаас направи важна стъпка за бъдещето на компанията: Claas пое бизнеса с трактори от Renault във Франция. И в други отношения интернационализацията продължи да напредва със създаването и разширяването на производствени обекти в Русия, САЩ и Китай.


Claas остава семейна компания
Преди всичко Хелмут Клаас също е бил фермер. Неговата дъщеря Катрина Клаас-Мюлхаузер вече пое отговорността за компанията. Тя вече е председател на комитета на акционерите, като сега ръководи всички решения и разработки в успешната група компании.

Коментари
Les p'tites Normandes
на 16.01.2021 17:48
Nice!! thank you! <a href="https://www.lesptitesnormandes.fr/">Les p'tites Normandes</a>
Добави коментар